Feminismes i LGTBI

Fruit de les mobilitzacions feministes i LGBTI, la igualtat de gènere i la diversitat sexual es van anar incorporant al debat públic i a les accions de les administracions. 

L’eix treballa a partir del fet irrenunciable que el dret a la igualtat és una condició prèvia fonamental de la democràcia i que una societat no es pot considerar democràtica si des dels poders públics no es combat la subordinació, el desempoderament o la violència que s'exerceix contra part de la ciutadania. La nova política ha de ser feminista o no serà.

Volem posar al centre de les prioritats polítiques l'empoderament i l'impuls de la capacitat de decisió de les persones en la seva vida, amb una voluntat de democratització en tots els àmbits: personal, de relacions afectives i familiars, social i del comú. Caldrà treballar per  canviar les formes de produir, consumir i viure, perquè la principal prioritat social sigui sempre garantir les condicions materials d'existència digna per a tothom. Així mateix, és imprescindible sostenir un fort compromís públic amb l'eradicació de la violència masclista, homòfoba, lesbòfoba, bífoba i trànsfoba, esdevenint una ciutat que combat totes les formes de violència contra les dones i les persones amb sexualitats i gènere no normatius.

Com funcionem? 

L'eix té una llista de correu, així com un grup de Telegram i fa trobades presencials quinzenals, habitualment els divendres tarda de 17 a 19 h.

genereids@bcnencomu.cat
@BComuFeministes
Coordinadores: 
Miquel Missé, Eva Abril i Laia Rosich