Economia i treball

Treballem per una economia que pugui satisfer les necessitats bàsiques de la població, garantint l’equitat social permetent a tothom un desenvolupament personal autònom i digne. Combatem l'atur i tractem els temes relacionats del món del treball Lluitem front el capitalisme financer espoliador i el deute il·legítim, per una economia local capaç de generar prou ingressos per finançar les importacions necessàries, ser viable a llarg termini i restar alliberada de les mans dels creditors.

Proposem una economia de planificació amb la propietat col·lectiva o comú, l’estatal en sectors estratègics i la privada, capaç de procurar ingressos dignes a totes les veïnes, tant en el vessant econòmic com en el de les cures i l’ecològic. Impulsem la moneda social i l'autoorganització i formació de les treballadores per a la nova economia social i solidaria. Volem una Barcelona que s’allunyi de la cultura de l’acumulació antiecològica i aportar qualitat a la convivència.

Fem propostes per les institucions, com ara el seguiment de la clàusula de drets socials als contractes municipals o el segell de qualitat de l'ocupació. Participem des de l'inici a les xarxes per una ILP Renda Garantida i la Marxa de la Dignitat per una Carta de Drets Socials a Catalunya.

Aquest 2018 hem organitzat un acte sobre economia amb Gerardo Pisarell, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, la projeccció del documental "Trileros del Agua" de Ganemos Jerez sobre la remunicipalització de l'aigua, i hem promocionat, juntament amb l'Assemblea de treballadors i treballadores en atur de Barcelona, un estudi per conèixer la situació dels treballadors i la seva precarietat a Barcelona a través d'enquestes. 

Com funcionem? 

Fem reunions amb càrrecs de l'àrea econòmica i de l'Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Activa i ens reunim un cop al mes per debatre i pensar accions polítiques per difondre i impulsar un canvi de model econòmic i laboral a la ciutat de Barcelona.

Email Treball:  treball@bcnencomu.cat 

economia@bcnencomu.cat
Coordinadores: 
Tània Corrons, Jordi Argimon i Josep Bel
Grups de treball: 
  • Ocupació
  • Moneda social
  • Economies alternatives