Documents d'eixos temàtics

Des dels eixos temàtics ens hem preguntat què vol dir guanyar Barcelona, quina ciutat somiem, per què val la pena lluitar per Barcelona, quina és la situació actual i quines propostes cal fer per avançar cap a aquesta ciutat que volem.

Som moltes les persones que, des de fa mesos, ens trobem periòdicament per debatre propostes i construir, a poc a poc i des de baix, la ciutat que somiem per viure-hi. Fem reunions periòdiques presencials, converses en línia, jornades de treball, debats, trobades; compartim les conclusions al plenari, a la coordinadora, amb les comissions i als barris, i les integrem en els documents marc que trobareu en aquesta pàgina. 

Els eixos els formem persones que treballem des de fa molt de temps sobre temàtiques sectorials a organitzacions socials, a la universitat, a l’administració, però també som persones que, interessades en aquestes temàtiques, hi aportem la nostra visió del dia a dia de la ciutat. A més, per ampliar els mecanismes de participació ciutadana i tenir en compte una visió de conjunt de tota la ciutadania, hem utilitzat eines de debat en línia, com el canal d’Appgree de Guanyem, tallers de diagnosi amb agents especialitzats en els diferents sectors, reunions amb personal que ja treballa als serveis municipals i jornades de treball de tot Barcelona En Comú. D'altra banda, hem constituït coordinadores especialitzades per concretar, ampliar i millorar les propostes que presentem, tenint en compte les condicions pressupostàries i legals.

Com a resultat dels nostres primers mesos de treball, a principis del 2015 vam elaborar uns documents marc, que suposaven un primer pas a l'hora d'anar construint la Barcelona en comú que imaginem. Posteriorment, aquests documents han servit de base per als diversos processos participatius d'elaboració del programa. Així doncs, malgrat que són documents de treball que en alguns aspectes poden estar ja superats i no respondre literalment a les posicions actuals de Barcelona En Comú, s'ofereixen com a exemple de la nova manera de fer política que defensem, basada en la participació i coresponsabilització continuada de la ciutadania en la construcció col·lectiva d’aquesta ciutat que somiem.

Per això, tothom és benvingut als eixos temàtics. Totes les persones que ho desitgin poden col·laborar-hi. Per fer-ho, escriu a info@bcnencomu.cat i t'indicaran la manera de contactar amb l'eix en què vulguis participar.

Documents