Com hem arribat fins aquí

 • juny 2014
  Presentació pública de Guanyem Barcelona

  Tot va començar el juny del 2014, la ciutadania, algunes entitats i organitzacions polítiques ens vam unir i vam crear una plataforma ciutadana per guanyar l'Ajuntament de Barcelona i retornar el poder a la gent comuna. El nostre objectiu: impulsar una rebel·lió democràtica i recuperar les institucions per tornar-les a posar al servei de les persones.

 • setembre 2014
  30.000 persones validen amb la seva firma el manifest de Guanyem Barcelona
 • setembre 2014
  Ara toca guanyar!

  Un cop validat el projecte arriba el moment de passar de la proposta a l’acció per fer una ciutat més humana, fent fora els poders fàctics que la governen. Ara toca guanyar organitzant-nos per fer la ciutat més democràtica, amb mecanismes que garanteixin la transparència a les institucions i la participació de tothom per recuperar la ciutat.

 • setembre 2014
  Guanyem Preguntant

  En  coordinació amb col·lectius i moviments que ja treballen als barris i coneixen la realitat, s'organitzen  trobades amb els veïns i veïnes de Barcelona, per presentar els principis i compromisos bàsics de la plataforma, compartir diagnòstic sobre la realitat dels barris, respondre dubtes, recollir aportacions i preguntar-nos juntes: què cal per guanyar el Clot, Sants, Nou Barris, etc. per als veïns i veïnes?

 • octubre 2014
  Governar obeint. Jornades de codi ètic

  Es continua avançant en la confluència de tots els actors implicats en  la transformació de la ciutat: moviments socials, ciutadania i forces polítiques. El pas següent és debatre un codi ètic que sigui un marc de la nostra manera d'actuar i que ens doti d'un nou contracte social entre governants i ciutadania.

 • gener 2015
  Fem ciutat en comú: obrim la ciutat a la intel·ligència col·lectiva

  Els eixos estan formats per persones que treballen des de fa molt temps sobre temàtiques sectorials. Durant mesos organitzen trobades per debatre propostes, compartint i intercanviant coneixement, amb eines de participació i corresponsabilización per construir des d'a baix la Barcelona de tots i totes.

 • febrer 2015
  Presentació de l'acord de confluència

  La  candidatura  de  confluència  impulsada  per  Guanyem  Barcelona  i acordada amb ICV - EUiA, Podem Barcelona, Procés Constituent i Equo adopta el nom de ‘Barcelona en comú’ per presentar-se a les eleccions municipals. La  denominació  reflecteix un espai comú, basat en la voluntat de construir la ciutat  des  d’una  nova  manera  de fer, comptant  amb l’aportació de tothom i amb un clar protagonisme de la ciutadania. Sabem el que volem i que només junts i juntes ho podem fer possible. Treballant pel bé comú, defensant tot allò que ens pertany com a ciutadania i amb sentit comú.

 • març 2015
  Primàries obertes!

  A través de la plataforma Participa, les persones registrades a la plataforma decideixen per primera vegada qui serà el seu conseller o consellera de districte, prioritza les mesures del programa de govern i escull el cap de llista que es presentarà a les eleccions municipals del maig.

 • abril 2015
  Presentació del programa electoral

  Presentem Un Programa En Comú en què es posa en relleu la intel·ligència col·lectiva, fet a través d'un procés participatiu excepcional que ha fet possible que milers de persones formin part de la configuració de propostes, de discutir-les i prioritzar-les. Un programa que no s'ha redactat als despatxos, ni és fruit d'acords ocults amb grups d'interès, sinó que està format per mesures que prioritzen el bé comú.

 • maig 2015
  Campanya electoral: el rum-rum

  Durant la campanya electoral es van continuar organitzant assemblees obertes als barris, jornades de treball, xerrades amb veïns i veïnes... Guanyem la il·lusió i l'alegria, el rum-rum de la primavera democràtica cada cop se sent amb més força als carrers de la ciutat.

 • maig 2015
  Guanyem les eleccions municipals, Ada Colau es converteix en la primera alcaldessa de Barcelona. Per primer cop una candidatura ciutadana arriba a l'Ajuntament
 • juliol 2015
  Aprobació de un nou model organitzatiu per una nova fase

  L'estructura organitzativa i el funcionament actual de Barcelona en Comú és el resultat d’un procés obert i participatiu, que s'inicia el mes de març de 2015 i que finalitza amb l'aprovació del Plenari el mes de juliol de 2015. 

 • setembre 2015
  Ciutats pel Bé Comú. Guanyar compartint experiències de canvi.

  Els alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments del canvi es reuneixen a Barcelona, en una trobada per compartir experiències i començar a articular una xarxa de municipis que protagonitzi la revolució democràtica que tot just acaba de començar.

 • setembre 2015
  Eleccions internes per triar la Coordinadora General, la Direcció Executiva i el Comitè de Garanties

  Abrimos un proceso electoral para decidir cuáles serán las personas que tienen que ocupar los espacios de toma de decisiones políticas y operativas de la organización, es decir, aquellas que velarán por el funcionamiento democrático de BComú: la Coordinadora General, el Comité de Garantías y la Dirección ejecutiva.

 • novembre 2015
  Presentació d'En Comú Podem, gent comú fent coses extraodinàries

  En Comú Podem presenta la candidatura a les eleccions generals per recuperar els drets socials i impulsar un referèndum vinculant, amb Xavier Domènech com a cap de llista de la candidatura.

 • desembre 2015
  En Comú Podem guanya les eleccions a Catalunya

  Xavier Domènech al cap de la formació representa la victòria d'una aliança fraternal, el cicle de canvi ha arribat per quedar-se!