Comunitat de BComú a la Coordinadora

Candidatures definitives

Cuidem el Comú (equip)

Ens presentem com a candidatura vinculada a Enfortim el Comú, per ajudar que BComú esdevingui una organització més forta en la seva diversitat, més arrelada als moviments socials i al teixit territorial i més capaç d’impulsar un canvi d’hegemonia en favor del progrés i la justícia social a la ciutat i al conjunt del país. Volem contribuir així a fer de Barcelona una ciutat més justa, més feminista, més lliure, més igualitària i cada dia més compromesa en l’acompanyament i la cura de les persones que hi viuen, especialment les més vulnerabilitzades. I, més enllà de Barcelona, ens proposem fer el possible per continuar transformant la societat amb la palanca del municipalisme i l’única bandera de la fraternitat. Treballarem perquè la Coordinadora General reflecteixi els neguits de les persones activistes de tots els espais, vetllarem perquè les decisions que es prenguin siguin el més inclusives possibles i tindrem cura de tots els espais i de totes les persones que hi participen.

Marcelo Expósito (individual)

Me mueve a presentarme como candidato a la Coordinadora de BComú el interés por continuar aportando a los debates de la organización mi experiencia previa en la Dirección Ejecutiva, en el Congreso de los Diputados, y mi anterior trabajo como enlace político de BComú en Madrid y en el Estado, así como también mi participación como delegado de BComú en encuentros políticos internacionales.

Sergi Gómez Planella (individual)

"Ara es presenten molts projectes nous, però la novetat és ser assenyat en lo nou", adaptació de Tierno Galván.
Els nous projectes de Barcelona en Comú són innovadors per la seva qualitat, però poc engrescadors en el seu procés de participació. Engrescar socialment i organitzativament en el seu procés de creació dels projectes ha de ser el nostre ADN en el canvi de la vella política. 
Per aquest motiu em presento a la Comunitat de Barcelona en Comú per vetllar la participació del canvi.

Juan Ambrós Biern (individual)

El projecte municipalista ha recollit les reivindicacions històriques de les entitats socials, les plataformes veïnals i de les joves, excloses de l'agenda política. L'escenari polític actual segueix comportant, però, que les joves se sentin defraudades per la classe política. Això contrasta amb l'empenta dels espais juvenils autoorganitzats: davant els principals reptes globals, les joves deixen clar el seu propòsit de trobar lloc en la recerca de solucions. 
Aquesta voluntat d'incidència de les joves organitzades és coincident amb l'esperit de Barcelona en Comú, el qual busca apropar la representació política al conjunt de la ciutadania, vetllant perquè les propostes per transformar la ciutat i les institucions s'elaborin de manera col·lectiva.
Per això, és essencial la participació de les joves en els espais de deliberació de Barcelona en Comú, garantint que es tingui constància del seu parer davant aquestes polítiques transformadores i assegurant la seva continuïtat."

DesdeBaixEnComú (equip)

Som una candidatura que entenem BComú com una eina de transformació que, junt amb els moviments socials i ciutadania, ha de continuar creant un teixit que ens porti a assolir canvis estructurals  en la nostra societat, a la ciutat i al país. 
Internament, hem de potenciar el paper de cada òrgan, la transversalitat, els debats i la transparència per a aconseguir una participació efectiva en la presa de decisions i amb veu pròpia. Necessitat constatada. Presentem un equip d’activistes de diversos espais, amb moltes ganes de construir organització, moviment i polítiques transformadores des de baix i connectades amb el carrer. Aquesta candidatura és continuadora de la feina realitzada pel Jordi de Ciutat Vella i la Marta del Fort Pienc, companys que sortiren escollits en l’anterior elecció (2017).

Ens tindran en Comú! (equip)

Creiem que el futur de Barcelona en Comú dependrà molt del que fem com a organització aquests propers anys. Diverses circumstàncies aconsellen reforçar al màxim la base de l’organització, les seves pràctiques de participació i la bona sintonia amb els moviments socials. Les persones d’aquesta llista volem contribuir, des de la Coordinadora, a aconseguir aquests objectius. En aquest nou cicle caldrà que reforcem el que està fora de la institució alhora que defensem tot allò aconseguit en aquests 4 anys i que volem guanyar en el nou mandat. També caldrà que preparem lideratges diferents i diversos sense oblidar les aliances entre les nostres activistes i les altres protagonistes de les lluites de la ciutat. Per tot plegat haurem de teixir i treure el màxim potencial a les capacitats individuals i col·lectives. Perquè davant de tots aquests reptes ens tindran en comú!

Amb valentia! (equip)

Volem representar la força i la il·lusió amb què el projecte de Barcelona en Comú va néixer, acompanyades, però, de l’experiència forjada al llarg d’aquests anys de lluita i creixement. Tenim clar que sense els moviments socials i sense tenir un peu al carrer, la institució no avançarà. Creiem també que per a tenir una societat plenament democràtica cal que les forces polítiques donin exemple; volem una organització permeable i feminista que no abandoni mai la rebel·lia amb la qual va guanyar les eleccions. Experiència, joventut i dinamisme són el cor d’aquesta petita però cuidada candidatura a la coordinadora!

Laura Marino Avellà (individual)

Formar part de la Coordinadora de Barcelona en Comú implica un alt grau de compromís amb l'organització i, sobretot, tenir la capacitat de participar en les decisions més estratègiques. 
Per a algú com jo que està implicat des que es va crear Guanyem Barcelona primer i Barcelona en Comú, posteriorment, estar a la Coordinadora és un pas endavant i la possibilitat d'aportar la meva experiència i bagatge previ en diferents entitats i moviments socials en els quals participo des de fa molts anys.

Enfortim el Comú (equip)

En un context d’injustícia social, d'emergència climàtica i d'auge de l'extrema dreta, Barcelona té una sèrie de reptes fonamentals que necessita afrontar amb valentia i capacitat de lideratge. BComú hi contribueix i hi ha de seguir contribuint, fent política en favor del bé comú i esdevenint un referent arreu. Per això, ens presentem com a candidatura vinculada a Cuidem el Comú, per a continuar treballant per construir una organització cada vegada més sòlida i que aculli amb respecte la seva pluralitat, que tan bé reflecteix la dels veïns i veïnes. I per això volem enfortir els llaços amb els moviments socials per aconseguir la força necessària per dur a terme les transformacions que facin de Barcelona una ciutat més justa, que posi al centre les necessitats de les persones i que tingui en compte les diferents etapes i situacions de la vida, dels infants, de la gent gran, de les persones que cuiden, i per tant una ciutat més saludable, més ecològica i més respectuosa amb la gent que hi viu amb l’entorn.