Montse Barnils i Santanach

Biografia / Presentació: 

Em dic Montse i sóc veïna del Clot-Camp de l’Arpa. Treballo fa molts anys a la Generalitat; actualment, coordino i superviso les tasques d’un equip de treballadors i treballadores públics. Sóc diplomada en Relacions Laborals i Llicenciada en Ciències del Treball. Fa poc més de dos anys, cansada de la situació general i farta de queixar-me i no fer res, vaig començar a participar activament a Procés Constituent i després a Guanyem Barcelona, abans fins i tot de la confluència. Sóc una persona responsable, seriosa, amb capacitat de treball en equip, capacitat d’aprenentatge, voluntariosa, respectuosa i treballadora.

Motivació: 

Individual

La tasca de consellera em motiva especialment perquè penso que ha arribat l’hora que la política la fem les persones i per a les persones. Cal fomentar la participació, acostar la política i la presa de decisions a la gent comuna. Cal implicar la ciutadania en la implantació de mesures, en el control de la gestió i en l’avaluació dels resultats. En resum, cal que les persones comunes participem a l’Ajuntament, tant des de dins com des de fora, la ciutadania ha de poder tenir veu i no només vot.

Equip

Tots nosaltres vam participar en la creació dels grups de Guanyem al barri i més tard en la confluència en Barcelona en Comú. Hem guanyat les eleccions i ara toca canviar el model de ciutat; implicar-nos en la transformació dels barris, i ho farem amb la gent: implicant-nos des de les assemblees i les associacions veïnals fins al govern del districte.

Ens comprometem a complir amb total transparència el mandat, el Codi Ètic de BComú , i a fer balanç i rendició de comptes periòdica. És una prioritat fomentar els mecanismes de participació perquè tothom pugui fer sentir la seva veu i exercir el seu vot amb poder de decisió. Treballarem de valent transformant els organismes de participació i creant-ne de nous, perquè és des del Consell de Districte i entre tots i totes que hem de construir la Ciutat, justa i democràtica que volem.

Ens comprometem a desplegar al més aviat possible el Pla de Xoc per garantir els drets bàsics, crear ocupació digna, revisar privatitzacions i aturar tots els projectes contraris al bé comú. Ens comprometem a l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD) a partir del programa fet en Comú.

Som persones implicades des de fa molts anys en les lluites veïnals d’aquest districte i persones que creiem en el projecte de BComú i que tenim la voluntat de col·laborar a fer el canvi des de dins de les institucions. Tenim el convenciment que hem de ser un puntal per coresponsabilitzar veïns i veïnes en una política més transparent, més democràtica i més participativa. La gent hem de ser els protagonistes d’aquesta nova manera de fer política.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Carlota Falgueres, Jordi Martín, Eva Campos i Antonio Herrera, Montser Barnils. Jordi Marzo com a suplent.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Assemblea del Clot - Camp de l’Arpa i plenari del Districte de St. Martí.