Maria Riba

Biografia / Presentació: 

Vaig crèixer a Les Corts, però visc des de fa tres anys a Sants, i després de voltar una mica m’he instal·lat a La Bordeta amb els meus dos gats. Tinc 30 anys i sóc Arquitecta especialitzada en Energia i Medi ambient. Actualment treballo de suplent d’administrativa a l'Hospital Clinic, tot i que fa sis mesos participo en la creació d’una cooperativa de construcció i rehabilitació. Sempre he tingut inquietud per canviar el món en què vivim i fa 8 anys vaig començar la meva militància. Primerament vaig participar en moviments de solidaritat internacional, concretament a Moviment de Brigadistes, però poc a poc les meves inquietuds van crèixer i em vaig introduir en moviments sindicals, politics i veïnals com Can Batlló on participo en la comissió de disseny de l’espai.

Motivació: 

Individual

Crec que per poder canviar el nostre món, totes hem de posar el nostre petit gra de sorra i aquesta és la meva motivació principal. Poder participar aportant alegria, energia, coneixement i sobretot la convicció de que tot és possible si treballem plegades. És necessari treballar des de la base, equivocar-nos, créixer i sobretot, aprendre juntes a construir-nos un futur millor atacant l’arrel dels problemes. Hem d’entendre que aquests canvien i que les possibles solucions varien al llarg del temps, i que potser allò que era vàlid pels nostres avis ja no ho serà per les nostres netes. Per tant és necessari lluitar amb alegria dia a dia pel món en el que vivim.

Equip

L'equip del que formem part ha estat consensuat a l'assemblea de districte de Sants-Montjuïc. Dita assemblea ens ha triat havent constatat la nostra capacitat de treball col.lectiu i dedicació al projecte de Barcelona en Comú. Cada membre d'aquest equip, tanmateix, ha acceptat la seva candidatura amb la vocació de ser un més dins un grup més ample de persones del districte que comparteixin els drets i deures de les conselleries. Considerem que aquest tipus d'estructura organitzativa suposaria més democracia interna, més contacte amb els veíns i les veïnes del districte, més dedicació a les entitats i en definitiva un enfortiment del projecte de Barcelona en Comú. Finalment remarcar que per nosaltres el més important és la vostra veu i poder canalitzar-la cap a la institució per generar unes polítiques públiques per la gent que viu al districte.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Domingo Alonso, Carolina Lopez, Esther Pérez, Joan Sanroma, Jose Antonio Blasco i Aldo Reverte.

- He rebut l'aval dels següents espais de Bcomú: Barri de Sants-Hostafrancs-Badal-LaBordeta.

- La candidata forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.