Llum Ventura

Biografia / Presentació: 

Fundadora de la empresa de perruqueria LA PELU, des de la qual vàrem participar en projectes solidaris. Al acabar la guerra de Bòsnia en 1995, vàrem contribuir a posar en marxa el sector professional de Sarajevo. Hem col·laborat amb el casal d 'infants del Raval durant varis anys.

Per les Festes de la Mercè, l'any 2012, realitzàrem una jornada de Perruqueria per la fundació del Pare Manel, en la Plaça de Catalunya, on vàrem implicar al sector professional, amb la finalitat de recaptar fons per la fundació y que vàrem titular DEIXA' T PENDRE EL PEL, PEL PARE MANEL.

Entre altres més ...

Com a persona que des de durant molts anys ha viscut, i visc, vinculada a Ciutat Vella, he estat molt participativa en aquest barri.

Durant un temps vaig ser Consellera del districte, com independent, als àmbits de La dona i de La cultura.

Durant el temps que vaig tenir aquests càrrecs, vaig crear alguns projectes com el Primer Festival de Flamenco de Ciutat Vella, i el Cicle de Poesia al Pati Llimona i vaig posar nom de Dones Històriques com Maria Aurèlia Campmany, Federica Montseny, etc ... ,a algunes sales de Centres Cívics del Districte.

Vaig crear el projecte de "Les Dones del 36", que va ser de les primeres accions de la recuperació de la Memòria Històrica de les Dones de la Guerra Civil. 

Motivació: 

Individual

Mentre vaig creure amb el sistema, hi vaig col·laborar. Ja fa temps que em declaro anti-sistema. Últimament no votava, però sí que vaig votar Podemos a les últimes eleccions europees. Com que crec moltíssim en el projecte Barcelona En Comú i estic segura que podem capgirar-ho tot presento la meva candidatura.

Equip

En comú per Ciutat Vella.

Ens presentem a conselleres i consellers de ciutat vella per contribuir en la nova etapa política que s’ha obert a Barcelona. Creiem que tenim una oportunitat única per repensar i transformar el model de ciutat. El districte de Ciutat Vella, històricament precaritzat, ha patit els últims anys, empès pel turisme massiu, una forta pèrdua de població local i de qualitat de vida. Com a veïnes i veïns que coneixem directament la realitat del barri creiem que podem aportar molt a totes les polítiques que ha de dur a terme Barcelona en comú.

Ciutat Vella és un districte amb una extensa xarxa associativa amb la que volem reforçar els vincles a partir del treball quotidià i generant accions en comú. Ens comprometem a reforçar els espais de participació ciutadana, repensant els canals de participació institucionals i crear-ne de nous per aconseguir que un major nombre de persones tinguin veu i capacitat de decisió a l’hora de resoldre els problemes del districte. Tenim reptes claus com el nou pla d’usos i volem fer-ho mitjançant processos de participació informats i vinculants. Creiem que la intel·ligència col·lectiva és una palanca molt poderosa de transformació social que requereix sempre del govern de veïnes i veïns.

Volem lluitar contra l’exclusió social i política garantint els drets bàsics de la gent migrada, la gent gran, les persones dependents, la infantesa, el jovent, les dones i les persones LGTBI. Volem un districte que situï la cura de la vida en el centre de la política, amb un espai públic recuperat pels veïnes i veïns, més habitatge social i espais culturals i equipaments.

Procés d'avals i formació d'equips

- Formo part de l'equip “En Comú per Ciutat Vella” compost per els/les següents membres. Eva Alfama, Santi Ibarra, Natalia Martínez, Albert Sancho, Llum Ventura, Ferran Caymel (suplent) i Vicente Hernández (suplent) 

- He rebut l'aval dels següents espais de Bcomú. Assemblea de Bcomú Ciutat Vella