Josep Alberjón Fumanal

Biografia / Presentació: 

Nascut a Barcelona un 12/03/59, és a dir tinc 56 anys, pares de la resta de l’estat, ell de Jaen i ella d’ Osca. Tercer germà de quatre. De ben petit, els pares vam comprar un pis al carrer Finestrelles a Trinitat Vella. Vaig venir a viure-hi als sis anys (vaig néixer al Poble Nou, la mare era la portera d’un bloc de pisos del carrer Pujades i el pare era un bon pintor-decorador). La meva vida personal, infantil, juvenil…., ha estat a la Trinitat Vella, al voltant de la parròquia de la Stma. Trinitat. Aquí vaig començar a prendre consciencia de la realitat social que m’envoltava (vaig treballar molt amb la J.O.C., Joventut Obrera de Catalunya, en la meva època era la JO.BA.C., Joventut Obrera de Barris i Ambients Cristians). De més grandet he tingut dues etapes de participació activa a l’associació de veïns i veïnes. Una, ja fa temps, al voltant dels anys de la Olimpíada de BCN. Un altra ara, recentment, durant els últims 5 anys he estat de manera activa a l’AA.VV. de Trinitat Vella i als Consells de barri. La meva vida professional ha estat, quasi exclusivament, centrada a l’Escola Parroquial del Bon Pastor, sóc professor de socials del segon cicle de l’ESO (he estat 6 anys de director i 5 de cap d’estudis de l’ESO). Estic casat i la meva dona (l’Àngela) i jo tenim dues noies (19 i 25 anys cadascuna) que viuen amb nosaltres al barri. Sempre hem viscut a Trinitat Vella.

Motivació: 

Individual

El motiu de voler formar part del Consell de Districte de Sant Andreu és molt senzill: portar la veu de la Trinitat Vella directament al govern del districte i ajudar a dissenyar i portar a la pràctica mecanismes de participació ciutadana que animin als meus veïns i veïnes a ser part activa de la seva realitat social. D’alguna manera m’atrau la idea d’ajudar a crear una democràcia més participativa que la que hem tingut fins ara, al menys a la ciutat. Compto amb el recolzament de la gran majoria de companys i companyes que ens hem animat recentment a formar part un grup de Barcelona en Comú a Trinitat Vella.

Equip

Presentem a les primàries a conselleres i consellers al Districte de Sant Andreu un equip de persones que portem molts anys treballant als diferents barris del nostre Districte. Dones i homes vinculades als moviments socials, al moviment veïnal, al teixit associatiu i a les lluites quotidianes dels nostres territoris.

Venim de camins i trajectòries molt diverses i ens hem trobat en aquest il·lusionant projecte col·lectiu que és Sant Andreu En Comú-Barcelona En Comú. Hem decidit unir les nostres forces en aquest equip, treballat i consensuat en el marc de l’assemblea del districte, per portar al Consell Municipal del Districte de Sant Andreu el treball que hem fet durant aquests mesos. Un treball que ha donat els seus fruits en un seguit de propostes, les incloses en el programa electoral de Barcelona en Comú, fetes a partir del contacte directe amb el teixit associatiu i el moviment veïnal, i que ara volem tirar endavant des del govern del Districte.

Conformem un equip en què estem presents persones de tots i cadascú dels barris que integren Sant Andreu. Un equip que posa sobre la taula el seu compromís de continuar treballant, escoltant en tot moment, les reivindicacions i les necessitats del veïns i veïnes. Perquè treballant plegades és l’única manera que entenem com fer un veritable Sant Andreu En Comú.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Blanca Port Gimeno, Elvira Juncosa Román, José Maria Fanlo Ruiz; Jordi Gimeno Pérez i Josep Alberjon Fumanal.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Assemblea de districte de Sant Andreu En Comú.

- El candidat forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.