Jordi Martin Lopez

Biografia / Presentació: 

Soc Jordi Martin, 37 anys, nascut a València, i veí del Districte de Sant Martí des de fa 30 anys, al Poblenou i a La Verneda. En parella i amb un fill de 4 anys. Vaig començar a treballar a la vegada que entrava a la Facultat d’Història, farà ja uns 20 anys, però de seguida vaig centrar-me en el sector de la tecnologia, on porto 15 anys treballant en el desenvolupament de projectes TIC, alguns referents, per pymes, grans companyies, organitzacions i AAPP; i on sobretot he tingut que aprendre molt de com portar una empresa pròpia, tant en etapes d’èxit com de crisi, on la capacitat d’adaptació es vital per continuar. També soc membre de Procés Constituent i de Barcelona en Comú des de els seus inicis i Vicepresident de l’AFA de l’escola del meu fill.

Motivació: 

Individual

Gràcies al 15M vaig adonar-me que calia implicació en les lluites pels problemes del meu entorn. I tenia clar que s’havia d’intentar, d’alguna manera, articular una eina per unificar a tot l’activisme per fer el salt (“o l’assalt”) de les institucions i des d’allà iniciar canvis profunds en el sistema pel benefici comú. És en aquest sentit que per a mi, l’objectiu que tenim per endavant, passa sobretot, en crear els mecanismes per incentivar i incrementar la participació ciutadana en les decisions que afecten al seu entorn, i aplicar la màxima transparència en les gestions dels càrrecs públics i en les institucions. Un conseller ha de ser qui asseguri que les voluntats del seus veïns, després de processos oberts i participatius, acabin sent fets per la institució.

Equip

Tots nosaltres vam participar en la creació dels grups de Guanyem al barri i més tard en la confluència en Barcelona en Comú. Hem guanyat les eleccions i ara toca canviar el model de ciutat; implicar-nos en la transformació dels barris, i ho farem amb la gent: implicant-nos des de les assemblees i les associacions veïnals fins al govern del districte.

Ens comprometem a complir amb total transparència el mandat, el Codi Ètic de BComú , i a fer balanç i rendició de comptes periòdica. És una prioritat fomentar els mecanismes de participació perquè tothom pugui fer sentir la seva veu i exercir el seu vot amb poder de decisió. Treballarem de valent transformant els organismes de participació i creant-ne de nous, perquè és des del Consell de Districte i entre tots i totes que hem de construir la Ciutat, justa i democràtica que volem.

Ens comprometem a desplegar al més aviat possible el Pla de Xoc per garantir els drets bàsics, crear ocupació digna, revisar privatitzacions i aturar tots els projectes contraris al bé comú. Ens comprometem a l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD) a partir del programa fet en Comú.

Som persones implicades des de fa molts anys en les lluites veïnals d’aquest districte i persones que creiem en el projecte de BComú i que tenim la voluntat de col·laborar a fer el canvi des de dins de les institucions. Tenim el convenciment que hem de ser un puntal per coresponsabilitzar veïns i veïnes en una política més transparent, més democràtica i més participativa. La gent hem de ser els protagonistes d’aquesta nova manera de fer política.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Carlota Falgueres, Jordi Martín, Eva Campos i Antonio Herrera, Montser Barnils. Jordi Marzo com a suplent.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Assemblea de San Marti, La Verneda i la Pau i del Plenari del Districte de Sant Martí.