Jordi Gimeno Pérez

Biografia / Presentació: 

Sóc llicenciat en Dret i he realitzat diferents cursos i postgraus en temes tributaris, relacionats amb entitats sense afany de lucre i contractació mercantil. La meva trajectòria professional ha passat per la creació d’un despatx d’advocats, el treball en una federació esportiva durant 13 anys, participant en diferents àrees de la mateixa: administrativa, tributària, mercantil, laboral i comitès disciplinaris, però la funció en què més m’he especialitzat ha estat la relacionada amb les subvencions públiques i privades així com qualsevol tipus d’ajuda que es pot concedir a una entitat. Actualment treballo en una assessoria jurídica, portant temes mercantils.

Motivació: 

Individual

Tinc 56 anys i des de fa més de de 50 sóc veí de Sant Andreu, del barri de La Sagrera. He viscut la transformació urbanística i social del barri des de les lluites obreres que van protagonitzar les treballadors de la Pegaso, fins la transformació urbanística que s’ha de produir amb la construcció de l’estació de l’AVE. Durant aquest temps he contribuït en el que he pogut en la transformació del barri, com la majoria dels veïns i veïnes.

Fa uns anys em vaig adonar que cal una major implicació per a lluitar contra una política opressora que tant mal ha fet i he decidit participar de manera activa en aquest procés de canvi que ens ha de portar a recuperar els drets socials que ens han usurpat així com les institucions per al poble. Estic vinculat a Podemos, participant activament en diferents àmbits de la formació, fonamentalment al districte de Sant Andreu i a la comissió d’Anticorrupció Autonòmica. Participo també al grup de Sant Andreu En Comú així com a l’eix d’esports i lleure de Barcelona En Comú com a coordinador.

L’aparició de Barcelona En Comú ha representat un gran referent perquè m’he trobat un grup de persones, moltes d’elles activistes en entitats socials del barri, a les que admiro per la seva dedicació al bé comú. Treballant de manera participativa hem aconseguit consensuar un projecte comú i molt il·lusionant per al districte.

Equip

Presentem a les primàries a conselleres i consellers al Districte de Sant Andreu un equip de persones que portem molts anys treballant als diferents barris del nostre Districte. Dones i homes vinculades als moviments socials, al moviment veïnal, al teixit associatiu i a les lluites quotidianes dels nostres territoris.

Venim de camins i trajectòries molt diverses i ens hem trobat en aquest il·lusionant projecte col·lectiu que és Sant Andreu En Comú-Barcelona En Comú. Hem decidit unir les nostres forces en aquest equip, treballat i consensuat en el marc de l’assemblea del districte, per portar al Consell Municipal del Districte de Sant Andreu el treball que hem fet durant aquests mesos. Un treball que ha donat els seus fruits en un seguit de propostes, les incloses en el programa electoral de Barcelona en Comú, fetes a partir del contacte directe amb el teixit associatiu i el moviment veïnal, i que ara volem tirar endavant des del govern del Districte.

Conformem un equip en què estem presents persones de tots i cadascú dels barris que integren Sant Andreu. Un equip que posa sobre la taula el seu compromís de continuar treballant, escoltant en tot moment, les reivindicacions i les necessitats del veïns i veïnes. Perquè treballant plegades és l’única manera que entenem com fer un veritable Sant Andreu En Comú.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Blanca Port Gimeno, Elvira Juncosa Román, José Maria Fanlo Ruiz; Jordi Gimeno Pérez i Josep Alberjon Fumanal.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Assemblea de districte de Sant Andreu En Comú.

- El candidat forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.