Elvira Juncosa i Román

Biografia / Presentació: 

Nascuda al barri del Clot- Camp de l’Arpa, fa sis anys que sóc veïna del barri de La Sagrera, al districte de Sant Andreu. Tinc 37 anys, sóc llicenciada en Ciències Polítiques per la UAB, i actualment treballo d’administrativa en una institució acadèmica. Des dels anys a la universitat, he estat vinculada en diferents moviments polítics i associatius contra la globalització i pel “no a la guerra” i en espais feministes, entre d’altres. Actualment formo part activament de les lluites pel dret a l’habitatge digne als districtes de Nou Barris i de Sant Andreu.Des de setembre de 2014, participo en l’assemblea de districte de Sant Andreu en Comú.

Motivació: 

Individual

“Replantejar els grans projectes de ciutat: la Sagrera com a oportunitat”. Aquest és un dels grans reptes que, des de Barcelona en Comú, ens hem proposat assumir.

Des que participo a Sant Andreu en Comú, he conegut companyes amb una gran trajectòria de lluites veïnals, que m’han fet convèncer del potencial del projecte; un projecte col·lectiu fet amb el teixit social del districte, on espero contribuir-hi amb treball i dedicació. I, tot per tancar, d’una vegada per totes, les ferides obertes al districte de Sant Andreu, a causa de projectes sobredimensionats i d’anys de desídia municipal. Haurem de treballar col·lectivament i de valent per fer-ho possible. Però estic convençuda que aquest equip s’hi esmerçarà al màxim per fer un districte de Sant Andreu més cohesionat i participatiu.

Equip

Presentem a les primàries a conselleres i consellers al Districte de Sant Andreu un equip de persones que portem molts anys treballant als diferents barris del nostre Districte. Dones i homes vinculades als moviments socials, al moviment veïnal, al teixit associatiu i a les lluites quotidianes dels nostres territoris.

Venim de camins i trajectòries molt diverses i ens hem trobat en aquest il·lusionant projecte col·lectiu que és Sant Andreu En Comú-Barcelona En Comú. Hem decidit unir les nostres forces en aquest equip, treballat i consensuat en el marc de l’assemblea del districte, per portar al Consell Municipal del Districte de Sant Andreu el treball que hem fet durant aquests mesos. Un treball que ha donat els seus fruits en un seguit de propostes, les incloses en el programa electoral de Barcelona en Comú, fetes a partir del contacte directe amb el teixit associatiu i el moviment veïnal, i que ara volem tirar endavant des del govern del Districte.

Conformem un equip en què estem presents persones de tots i cadascú dels barris que integren Sant Andreu. Un equip que posa sobre la taula el seu compromís de continuar treballant, escoltant en tot moment, les reivindicacions i les necessitats del veïns i veïnes. Perquè treballant plegades és l’única manera que entenem com fer un veritable Sant Andreu En Comú.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Blanca Port Gimeno, Elvira Juncosa Román, José Maria Fanlo Ruiz; Jordi Gimeno Pérez i Josep Alberjon Fumanal.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Assemblea de districte de Sant Andreu En Comú.

- La candidata forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.