Elsa Plaza Müller

Biografia / Presentació: 

Visc a BCN des de l'any 1977. Em vaig integrar en el moviment veïnal des de la meva arribada. Vaig col·laborar amb el projecte LaSal bar biblioteca feminista i després amb LaSal edicions de les dones com a il·lustradora de les Agendes de les Dons. Sóc doctrorada en Història de l'Art per la UB amb la tesi:Acerca del tiempo y la memoria hacia una estética de la intuición .( Es pot accedir a través de Dialnet). També he participat en grups i projectes de recerca sobre història isobre  teoria feminista. He treballat com a professora en escoles i a la universitat, també com a arxivera en l'Arxiu de la Corona d’Aragó. He escrit diverses novel·les , articles i llibres d'assaig que tracten sobre alguns personatges oblidats, o mal coneguts, de la història de Barcelona

Motivació: 

Individual

En el 2011 vaig tornar a la política activa a partir del 15 M, formant part de l'Assemblea d’Horta 15 M i de la Universitat indignada amb la qual col·laboro des de llavors: “Formar per a transformar “ va ser i és el principi amb el qual portem  aquest projecte, i és també la consigna que m'ha fet creure i participar en el projecte de BCN en Comú. Com també la necessitat d'impulsar una nova manera de fer política: assembleària: transversal i participativa. Crec necessari el continuar obrint espais de crítica, d'aprenentatge i solidaritat, com els CSO, dels quals tant he après en aquests anys. L'èxit del nostre projecte BCN en Comú, depèn del saber transmetre la consciència real que totxs som responsables, que no hem de delegar, sinó que hem de ser partícips i protagonistes de la  història que estem construint.

Equip

El nostre equip està format  per persones d’edats, procedències, trajectòries vitals i professionals diverses amb un mateix anhel: contribuir a possibilitar una ciutat més justa, humana i amable per a tothom. Volem una ciutat, un districte i uns barris on els drets fonamentals quedin fora de la lògica del mercat, on els interessos de les persones prevalguin sobre els dels lobbies empresarials, on les decisions es prenguin de manera transparent i participativa, on es contribueixi a enfortir el teixit social i comercial.

Defensem el dret a l’habitatge i a una feina digna, així com una ciutat inclusiva que garanteixi la igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania. Per això, defensem l'educació pública i la promoció d’una ciutadania critica i activa, base d’una nova cultura més participativa i a l'abast de tothom, l'accés als parcs i equipaments culturals de la ciutat. Volem estar molt a prop de la gent del barri i servir d’altaveus de les reivindicacions per aconseguir aquests principis programàtics pels quals ens hem batut tots aquest anys.

Procés d'avals i formació d'equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Elsa Plaza, Joan Cela, Fernando Marin, Carolina Porta, Beatriz Martinez, Elena Tarifa.

- He rebut l'aval dels següents espais de Bcomú. Assemblea Horta-Carmel i Guinardo-Can Baro Indica els grups de barri, eixos temàtics, comissions tècniques o d’altres espais de Bcomú que t'hagin avalat.

- El/la candidat/a forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte HORTA-GUINARDO.