Domingo Alonso

Biografia / Presentació: 

Tinc 37 anys. Vaig crèixer a l’Hospitalet i visc a Barcelona des de fa 15 anys. Vaig mudar-me a Hostafrancs fa 4 anys. Treballo d’odontòleg, a la pràctica privada, tot i que he treballat ocasionalment a la sanitat pública. El meu activisme polític començà el 2012 al col.lectiu d’activisme creatiu Reflectantes, on donavem suport creatiu a reivindicacions al carrer, com ara Ojo con tu ojo, la PAH, etc. Allà vaig aprendre el funcionament assambleari i vaig perdre la por a sortir al carrer a exigir els nostres drets. El juliol del 2014 vaig entrar a Guanyem Barcelona. D’ençà hi he estat molt implicat: a la comissió de Logística i a l’eix de Seguretat i Drets Civils. Al febrer em vaig apropar a Sants Montjuïc per ajudar amb la campanya electoral. Des de llavors hi he estat molt present.

Motivació: 

Individual

Vull portar a terme el projecte de ciutat de Barcelona En Comú, un projecte que he col.laborat en imaginar des de fa un any i que ara és possible realitzar. Tinc especialment interès en que la veu de les entitats i el veïnat sigui decisiva per les polítiques del districte, com per exemple garantint-la a les audiències públiques i els plens.

Vull que el districte tingui uns carrers plens de comerç de proximitat, que es doni prioritat al vianant i als ciclistes i que guanyi cada dia en zones verdes. Millorar els serveis socials, la qualitat de l’aire, disminuir el soroll; son algunes de les meves principals preocupacions.

Equip

L'equip del que formem part ha estat consensuat a l'assemblea de districte de Sants-Montjuïc. Dita assemblea ens ha triat havent constatat la nostra capacitat de treball col.lectiu i dedicació al projecte de Barcelona en Comú. Cada membre d'aquest equip, tanmateix, ha acceptat la seva candidatura amb la vocació de ser un més dins un grup més ample de persones del districte que comparteixin els drets i deures de les conselleries. Considerem que aquest tipus d'estructura organitzativa suposaria més democracia interna, més contacte amb els veíns i les veïnes del districte, més dedicació a les entitats i en definitiva un enfortiment del projecte de Barcelona en Comú. Finalment remarcar que per nosaltres el més important és la vostra veu i poder canalitzar-la cap a la institució per generar unes polítiques públiques per la gent que viu al districte.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres. Esther Perez Sorribas, Carolina López, Aldo Reverte, Maria Riba, Joan Sanromà Baulo, Jose Antonio Blasco.

- He rebut l'aval dels següents espais de Bcomú: Assemblea Sants-Montjuïc, Assemblea de Font de la Guatlla.

- El candidat forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.