Carolina Porta Pacín

Biografia / Presentació: 

Sóc llicenciada en periodisme i tinc estudis en antropologia social i cultural. Activista social a l’Argentina i a Catalunya, on vaig arribar el 2001. Veïna del Baix Guinardó, faig teatre social i treballo de monitora de lleure. També he exercit de periodista, mediadora comunitària, comunicadora cultural i dinamitzadora sociocultural, entre d’altres.

Motivació: 

Individual

La voluntat de construir una alternativa d’esquerres a les polítiques neoliberals em va dur a participar a l’Assemblea de Guinardó-Can Baró. És la pròpia Assemblea la que m’ha proposat com a candidata a consellera per a formar part de l’equip consensuat per les dues Assemblees del Districte d’Horta Guinardó de Barcelona en Comú. I és des de les Assemblees que treballarem conjuntament per vincular les demandes de la ciutadania amb el Districte i l’Ajuntament i transformar la ciutat en un lloc per a la vida on es vetlli pel respecte dels drets humans i socials.

Equip

El nostre equip està format  per persones d’edats, procedències, trajectòries vitals i professionals diverses amb un mateix anhel: contribuir a possibilitar una ciutat més justa, humana i amable per a tothom. Volem una ciutat, un districte i uns barris on els drets fonamentals quedin fora de la lògica del mercat, on els interessos de les persones prevalguin sobre els dels lobbies empresarials, on les decisions es prenguin de manera transparent i participativa, on es contribueixi a enfortir el teixit social i comercial.

Defensem el dret a l’habitatge i a una feina digna, així com una ciutat inclusiva que garanteixi la igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania. Per això, defensem l'educació pública i la promoció d’una ciutadania critica i activa, base d’una nova cultura més participativa i a l'abast de tothom, l'accés als parcs i equipaments culturals de la ciutat. Volem estar molt a prop de la gent del barri i servir d’altaveus de les reivindicacions per aconseguir aquests principis programàtics pels quals ens hem batut tots aquest anys.

Procés d'avals i formació d'equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres.  Elsa Plaza, Joan Cela, Fernando Marin, Carolina Porta, Beatriz Martínez, Elena Tarifa

- He rebut l'aval dels següents espais de Bcomú: Assemblees d’Horta-Carmel i Guinardó-Can Baró

- El/la candidat/a forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.