Carlota Falgueras Marsal

Biografia / Presentació: 

Llicenciada en H. Contemporània. Catedràtica d’IES i professora de ciències socials. Jubilada. Militant PSUC del 69 al 80 i a ICV i Dones amb Iniciativa des de 2004.

1994/95 “ONG Sandinista AECFA”

2001/2010 “Poesia en Acció” a les escoles

2003/ 2011 “Historaula” memòria històrica a partir de fons orals.

2006/2012 Participació Consell municipal de dones de St. Marti

2011, a partir 15M: Ass. social del Poblenou, plataforma per l’educació publica.

2012 Comitè defensa de la Flor de Maig. Membre dels òrgans de funcionament de l’Ateneu.

2012 Ass. Solidària contra els desallotjaments. Accions de protesta i negociacions amb Ajuntament, Generalitat i Delegació de Govern.

2014. Comitè unitari de la vaga de dones del Poblenou.

Participa a BComú des de l’inici: Grup de barri, Eix d’Immigració i Eix de gènere.

Motivació: 

Individual

He participat en associacions i moviments socials a favor de la llibertat, la justícia i l’equitat. Ara és l’hora de fer un pas i construir entre totes la Barcelona que volem. He pensat presentar-me com a candidata a Consellera del districte de St Martí pel lligam amb el veinatge del Poblenou i els seus moviments socials, amb la lluita feminista i amb els immigrants vulnerables. Sóc, a més, una persona dialogant i confluent. Tinc idees per fomentar la participació a partir de la transformació dels Consells existents i la creació de noves propostes on el poder de decisió sigui l’element imprescindible. La meva intenció és que la ciutadania participi en l’organització i les decisions, tenir molta cura en l’escolta dels problemes i preocupacions, així com trobar en comú les vies de solucions.

Equip

Tots nosaltres vam participar en la creació dels grups de Guanyem al barri i més tard en la confluència en Barcelona en Comú. Hem guanyat les eleccions i ara toca canviar el model de ciutat; implicar-nos en la transformació dels barris, i ho farem amb la gent: implicant-nos des de les assemblees i les associacions veïnals fins al govern del districte.

Ens comprometem a complir amb total transparència el mandat, el Codi Ètic de BComú , i a fer balanç i rendició de comptes periòdica. És una prioritat fomentar els mecanismes de participació perquè tothom pugui fer sentir la seva veu i exercir el seu vot amb poder de decisió. Treballarem de valent transformant els organismes de participació i creant-ne de nous, perquè és des del Consell de Districte i entre tots i totes que hem de construir la Ciutat, justa i democràtica que volem.

Ens comprometem a desplegar al més aviat possible el Pla de Xoc per garantir els drets bàsics, crear ocupació digna, revisar privatitzacions i aturar tots els projectes contraris al bé comú. Ens comprometem a l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD) a partir del programa fet en Comú.

Som persones implicades des de fa molts anys en les lluites veïnals d’aquest districte i persones que creiem en el projecte de BComú i que tenim la voluntat de col·laborar a fer el canvi des de dins de les institucions. Tenim el convenciment que hem de ser un puntal per coresponsabilitzar veïns i veïnes en una política més transparent, més democràtica i més participativa. La gent hem de ser els protagonistes d’aquesta nova manera de fer política.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Carlota Falgueres, Jordi Martín, Eva Campos i Antonio Herrera, Montser Barnils. Jordi Marzo com a suplent.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Grup de Barri del Poblenou, Eix d’Immigració