Blanca Port Gimeno

Biografia / Presentació: 

Vaig néixer i visc a Sant Andreu del Palomar. Tinc 59 anys i treballo al CAP del barri de la Mina a Sant Adrià del Besòs. He estat vinculada, des de jove, al moviment associatiu de Sant Andreu. Actualment, i des de fa 10 anys, participo a la Federació d’Entitats L’Harmonia i sóc membre de la Cooperativa El Borró; també formo part l’Assemblea Antifeixista de Sant Andreu. En el darrer mandat municipal he estat consellera portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA al Districte de Sant Andreu amb responsabilitat sobre els barris de Sant Andreu, Bon Pastor i Congrés-Indians. I també en els consells sectorials de dones, salut i escolar, així com la relació amb el teixit associatiu de Sant Andreu del Palomar.

Motivació: 

Individual

Des de fa molt de temps m’ha interessat la política de proximitat, allò més quotidià, el que afecta directament a les vides dels nostres veïns i veïnes. Els consellers i conselleres de districte hem de ser una eina al servei de la ciutadania i entitats per facilitar-los la participació.

La participació ciutadana és un objectiu fonamental de Barcelona En Comú i aquest fet ha de permetre el treball col·lectiu amb la ciutadania. Hem de treballar plegades per millorar les nostres condicions de vida i millorar els nostres barris, defensant els nostres drets i les nostres llibertats. Vull aportar la meva experiència i el meu coneixement del territori per contribuir a fer, entre tothom i en comú, el districte de Sant Andreu i Barcelona.

Equip

Presentem a les primàries a conselleres i consellers al Districte de Sant Andreu un equip de persones que portem molts anys treballant als diferents barris del nostre Districte. Dones i homes vinculades als moviments socials, al moviment veïnal, al teixit associatiu i a les lluites quotidianes dels nostres territoris.

Venim de camins i trajectòries molt diverses i ens hem trobat en aquest il·lusionant projecte col·lectiu que és Sant Andreu En Comú-Barcelona En Comú. Hem decidit unir les nostres forces en aquest equip, treballat i consensuat en el marc de l’assemblea del districte, per portar al Consell Municipal del Districte de Sant Andreu el treball que hem fet durant aquests mesos. Un treball que ha donat els seus fruits en un seguit de propostes, les incloses en el programa electoral de Barcelona en Comú, fetes a partir del contacte directe amb el teixit associatiu i el moviment veïnal, i que ara volem tirar endavant des del govern del Districte.

Conformem un equip en què estem presents persones de tots i cadascú dels barris que integren Sant Andreu. Un equip que posa sobre la taula el seu compromís de continuar treballant, escoltant en tot moment, les reivindicacions i les necessitats del veïns i veïnes. Perquè treballant plegades és l’única manera que entenem com fer un veritable Sant Andreu En Comú.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Blanca Port Gimeno, Elvira Juncosa Román, José Maria Fanlo Ruiz; Jordi Gimeno Pérez i Josep Alberjon Fumanal.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Assemblea de districte de Sant Andreu En Comú.

- La candidata forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.