Antonio Herrera Valiente

Biografia / Presentació: 

Vaig néixer a finals de l’any 1952 al Carrer Mediodía. Vaig créixer a la Verneda i començar a treballar als 14 anys: fàbrica tèxtil Mir Miró, estudi d’arquitectura Emili Donato; BBVA. Estudis: Delineant, Mestre Industrial, Arquitecte tècnic, Naturòpata. Membre de les A.V.V. del Clot, Sant Martí de Provençals, formo part de A.V.V. La Verneda–Via Trajana. Impulsor de la Plataforma de discapacitat psíquics. Voluntariat: Creu Roja, V. Collserola, V. Barcelona, Associació de Llibres Lliures. Fundador de la revista: La VEU La Verneda–Via Trajana. Publico en revistes del barri. El Periòdic s’interessa per la meva tasca: 30 articles publicats, contraportades i una portada. Entrevista a BTV en el programa “Jo què sé!”. He escrit varis llibres (no publicats) sobre la memòria històrica dels barris.

Motivació: 

Individual

No he format part de cap partit polític. Vaig participar en el 15M. Posteriorment vaig participar en les Assemblees de barri del Clot. Podem em va motivar a participar en un moviment polític. Comparteixo el programa i el codi ètic de Barcelona en Comú. Vaig ser apoderat en les Eleccions Municipals. BComú representa un canvi de la classe social afectada per les desigualtats socials, l’atur, els desnonaments. Demano als partits polítics que recolzin BComú, per que pugui complir el Pla de xoc i que consisteix en: Lluitar contra la precarietat, la pobresa i la desigualtat. Crear treball digne. Evitar els desnonaments per motius econòmics. Generar habitatge de lloguer social. Acabar amb la “pobresa energètica” i assegurar el subministrament a preus assequibles.

Equip

Tots nosaltres vam participar en la creació dels grups de Guanyem al barri i més tard en la confluència en Barcelona en Comú. Hem guanyat les eleccions i ara toca canviar el model de ciutat; implicar-nos en la transformació dels barris, i ho farem amb la gent: implicant-nos des de les assemblees i les associacions veïnals fins al govern del districte.

Ens comprometem a complir amb total transparència el mandat, el Codi Ètic de BComú , i a fer balanç i rendició de comptes periòdica. És una prioritat fomentar els mecanismes de participació perquè tothom pugui fer sentir la seva veu i exercir el seu vot amb poder de decisió. Treballarem de valent transformant els organismes de participació i creant-ne de nous, perquè és des del Consell de Districte i entre tots i totes que hem de construir la Ciutat, justa i democràtica que volem.

Ens comprometem a desplegar al més aviat possible el Pla de Xoc per garantir els drets bàsics, crear ocupació digna, revisar privatitzacions i aturar tots els projectes contraris al bé comú. Ens comprometem a l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD) a partir del programa fet en Comú.

Som persones implicades des de fa molts anys en les lluites veïnals d’aquest districte i persones que creiem en el projecte de BComú i que tenim la voluntat de col·laborar a fer el canvi des de dins de les institucions. Tenim el convenciment que hem de ser un puntal per coresponsabilitzar veïns i veïnes en una política més transparent, més democràtica i més participativa. La gent hem de ser els protagonistes d’aquesta nova manera de fer política.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Carlota Falgueres, Jordi Martín, Eva Campos i Antonio Herrera, Montser Barnils. Jordi Marzo com a suplent.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Asamblea La Verneda, Barcelona En Común. Validación candidatura, Plenario Barcelona En Comun, 1, Junio, 15, Casal de Barri, PuebloNuevo…