Angels Tomás i Gonzalo

Biografia / Presentació: 

Nascuda l’agost del 1955. Del Carmel i veïna de Gràcia des del 81. Amb 14 anys treballo en una empresa d’OODD i faig activitat sindical. Compromesa amb els moviments socials, els fòrums i la solidaritat. He compartit de prop el procés de Syriza, des de l’Esquerra Europea que colidera Tsipras. Defensora dels drets universals inclosos els nacionals, de la qualitat de vida, de serveis i llibertats de gracienques i graciencs. Des de “fora la caserna de Gràcia”, sí als espais autogestionats, o “volem barris x viure, amb feina i dignitat”. Rebutjo la gentrificació de Gràcia. Soc de la ‘Soci’ de Gràcia, d’Amics i Amigues de La Violeta i de tota causa justa, compartint amb il·lusió! Lluito per l’emancipació de la dona, pel dret a l'avortament i per l'eradicació de la violència masclista.


 

Motivació: 

Individiual

1/ Comparteixo el projecte Barcelona En Comú des del seu inici, treballant a l’assemblea territorial, fent arribar les nostres propostes als barris de Gràcia: Vila, Camp d’en Grassot, Vallcarca, el Coll, Salut i Penitents. Compartir els reptes plantejats pels eixos polítics, prioritzant allò públic i el bé comú. També les mesures en favor de la radicalitat democràtica i la transparència vers i dins la institució.

2/ Des de març 2013 soc consellera del districte. Penso que he desenvolupat força bé el binomi treball als moviments socials/reivindicacions/institució.En aquesta propera etapa tot això s’haurà d’incrementar i obrir les portes de la institució a la participació ciutadana amb espais i canals que sobrepassin els esquifits que hi ha ara. És important el què però també en com.

Equip

Ens presentem com a equip al Districte de Gràcia perquè creiem en el treball col·laboratiu i en equip, en el consens i estem disposades a treballar pel bé comú del districte de Gràcia, amb la resta de consellers ja escollits i amb el Regidor. Volem dur a terme el programa aprovat en l'Assemblea de Gràcia En Comú, elaborat de forma participativa a partir d'una diagnosi acurada i seriosa realitzada per membres de la nostra assemblea. Volem desenvolupar-lo durant el mandat, tenint també en compte les prioritats de Barcelona en Comú. Aquest no és un programa tancat sinó en construcció, obert a noves propostes per resoldre necessitats canviants o emergents del veïnatge de Gràcia. La nostra tasca ha d'estar en total sintonia amb l'Assemblea de Gràcia En Comú i amb els grups de treball establerts i els que es puguin establir. Caldrà treballar de forma molt coordinada i consensuada, de manera que els grups de treball i l'assemblea coneguin en tot moment el desenvolupament de l'acció municipal, puguin proposar, opinar, vetar, modificar i avaluar les diferents accions que es plantegin des del grup de consellers i conselleres i el Regidor, en un marc de confiança mútua. La tasca de Barcelona en Comú no te sentit sense la participació real i efectiva del teixit associatiu, de les entitats i del veïnatge. Volem potenciar el diàleg i la col.laboració de les associacions, de les entitats, plataformes, dels processos participatius dels diferents barris i dels veïns i veïnes en la resolució dels problemes que afecten la seva vida. En definitiva: governar obeint.

Procés d'avals i formació d’equips

- Formo part de l'equip compost per els/les següents membres: Clara Furriols, Marta Duñach Àngels Tomás, Suplent: Margarida García; Suplent: Yusef Quadura Izquierdo.

- He rebut l'aval dels següents espais de BComú: Grup territorial Gràcia en Comú.

- La candidata forma part de l'equip de consens promogut per l'assemblea de districte.