Xavier Domènech Sampere

Presentació / CV: 

Activista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Premi extraordinari de doctorat de la UAB i del Ciutat de Barcelona en historia el 2006. En la seva tasca professional ha treballat en el camp de la recerca sobre la relació entre moviments socials i canvis polítics a la Catalunya i la Espanya contemporànias i la història dels moviments socials i polítics al llarg del segle XX. Així mateix ha coordinat diversos projectes expositius i memorials. En la seva vessant de compromís ciutadà ha participat en el moviment estudiantil i l’antimilitarista al llarg de la dècada dels noranta, així com, entre d’altres, en el sindical, els moviments contra les retallades i per la defensa de la universitat pública, i el 15M al llarg de la darrera dècada.

Motivació: 

El 24M no només vam guanyar les eleccions municipals a Barcelona. Vam provocar també una onada d'entusiasme per un canvi polític imprescindible per rescatar la vida de les persones en mig d’aquesta crisi i tornar la dignitat a la nostra democràcia. Juntament amb el govern de la nostra ciutat, Barcelona En comú és ara una de les organitzacions de referència de la revolució democràtica ciutadana.

Tot això ha estat possible perquè hem pogut treballar una forma d'organització adequada a cada fase del nostre procés. D'ara endavant, la nostra nova organització ha d'estar a l'altura dels reptes polítics que s'acosten: sostenir i reforçar el govern de Barcelona i contribuir a mantenir l'agitació política de la nostra ciutadania per aprofundir en la transformació social. Per això volem proposar aquesta candidatura a la Direcció Executiva de BComú. Som un equip conformat per persones que hem treballat de forma compromesa als diferents espais de BComú: barris, eixos temàtics, comissions tècniques i coordinadores, responent així a l'esperit de confluència originari de BComú.

A més de les esmentades, les nostres prioritats per a aquesta nova fase organitzativa són: facilitar la relació fluida entre coordinadora, comissions, eixos temàtics i grups territorials; impulsar la democràcia, la participació i la transparència interna a l'organització; i promoure les relacions polítiques amb altres moviments socials i forces polítiques pel canvi. En definitiva, que BComú sigui cada vegada més robusta en la seva organització interna, vigorosa en la seva presència social, solidària i constructiva amb el govern municipal i imaginativa en el disseny d'escenaris polítics que radicalitzin la nostra revolució ciutadana. Per tot això sol·licitem el vostre vot per a exercir les funcions de Direcció Executiva de Barcelona En Comú.

- Aquesta candidatura ha rebut l'aval i suport de la Comisió de Comunicació de Barcelona En Comú.