Batalla contra l’especulació: dret a l’habitatge, veïnització  i regulació del turisme

Barcelona és la seva gent, si perdem el veïnat, perdem la ciutat. Plantem cara a la massificació turística, la desprotecció dels llogaters i llogateres i la compra d’immobles per part de fons voltors.

 • Inversió en habitatge

  S’hi ha quadruplicat la inversió en polítiques d’habitatge, treballant per crear un parc públic de lloguer a preu assequible. A final de mandat, l’haurem augmentat amb 4.000 pisos més.

 • Unitat Contra l’Exclusió Residencial

  Per atendre tothom qui pateix un desnonament i cercar una solució per no quedar-se al carrer. Durant aquests dos anys ja s’ha atès prop de 2.000 desnonaments. 

 • Governança del turisme

  Hem aprovat el PEUAT, un pla per posar fre a construcció incontrolada d’hotels, i hem constituït un Consell de Turisme per decidir col·lectivament quin model turístic volem. 

 • Edificis per a ús veïnal

  Hem recuperat edificis en barris amb pressió especulativa com El Borsí, Can 60, Via Laietana 8-10, l’Ateneu Enciclopèdic, Miles de Viviendas, Cooperativa Segle XX o Teatre Arnau. 

 • Contra els pisos turístics il·legals

  S’ha duplicat la plantilla d’inspectors i ja s’han tancat més de 1.000 pisos il·legals. A més, AirBnb ha acceptat retirar molts dels pisos il·legals de la plataforma.