Ciutat valenta

Barcelona és la seva gent, si perdem el veïnat, perdem la ciutat. Plantem cara a la massificació turística, la desprotecció dels llogaters i llogateres i la compra d’immobles per part de fons voltors.

 • Sancionem grans bancs i especuladors

  Multem grans entitats com la Sareb, el BBVA o el Santander per tenir pisos buits, les grans elèctriques com Endesa per no garantir els drets energètics i a Airbnb per anunciar pisos turístics de forma il·legal. I ja hem posat la primera denúncia de tot l’Estat per assetjament immobiliari. 

 • Obliguem les promotores a fer habitatge social

  Barcelona és la primera ciutat de l'Estat on tota nova construcció d'habitatge i gran rehabilitació haurà de destinar el 30% a habitatge protegit. Una mesura impulsada per les entitats ciutadanes que garantirà l'ampliació del parc públic d'habitatge.

 • Protegim els drets dels veïns i veïnes

  Hem canviat les normes perquè les rehabilitacions de finques no comportin grans increments de preus del lloguer i l'expulsió de veïns i veïnes. Qui vulgui rehabilitar un edifici s'ha de comprometre a reallotjar de nou els qui hi vivien.

 • Posem en marxa una unitat antidesnonaments

  La Unitat Contra l’Exclusió Residencial (UCER) és un servei pioner d’atenció a les famílies víctimes de desnonaments. Hem aconseguit mediar en 6.500 casos i hem reduït els desnonaments un 22%. El Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua de l’Habitatge i Ocupacions (SIPHO) facilita informació, acompanyament i assessorament legal als afectats per un desnonament.

 • Recuperem edificis per a ús veïnal

  El Borsí, Can 60, Via Laietana 8-10, l’Ateneu Enciclopèdic, Miles de Viviendas, Cooperativa S.XX o el Teatre Arnau han tornat a les mans dels veïns i veïnes. L’antiga presó Model serà un espai per a la cultura i reunirà equipaments per als ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

 • Hem posat ordre a la massificació turística

  Hem aturat el negoci turístic fraudulent ordenant tancar 4.900 pisos turístics il·legals i multant les plataformes que els anunciaven. I hem impulsat un Pla d’Allotjaments Turístics (PEUAT) per evitar que cap habitatge més es transformi en allotjament turístic als barris amb massificació turística i establim límits als establiments de lliure concurrència. Evitem així el monocultiu i la desaparició de la singularitat dels barris.

 • Remunicipalitzem serveis

  Hem recuperat la gestió de 5 escoles bressol, dels punts d’informació i atenció a les dones (PIAD) i del servei d’atenció i acollida a les dones que pateixen violència masclista (SARA). Hem decretat l’educació i la sanitat serveis bàsics, que requereixen per tant d’una gestió municipal per ser més eficaços.

 • Barcelona Energia

  El gener de 2019 va entrar en funcionament per a tota la ciutadania Barcelona Energia, la companyia elèctrica pública més gran de tot l’Estat. Barcelona trenca la dependència del subministrament dels equipaments municipals amb Endesa i aposta per l’energia renovable.

 • Lluitem contra la pobresa energètica

  Hem creat 11 nous Punts d’Assessorament Energètic (PAE) a la ciutat per informar la ciutadania en l’eficiència energètica i atendre situacions de vulnerabilitat. Hem atès 56.000 persones i hem aturat 16.500 talls de llum. Hem abaixat el rebut de l’aigua un 9,5%.

 • Liderem aliances internacionals per afrontar reptes globals

  Ens hem unit a la xarxa de ciutats C40 per lluitar contra el canvi climàtic i hem impulsat un sindicat municipalista de 42 grans ciutats del món per actuar conjuntament davant instàncies com la UE i contrarestar el poder dels lobbies econòmics. Som referents en polítiques municipalistes.