Ciutat oberta

Estem impulsant mesures que blinden la institució contra la corrupció, garanteixen la transparència i potencien la participació directa i la rendició de comptes, quatre condicions necessàries per a una democràcia sana. 

 • Som ciutat feminista

  En els darrers 4 anys, 55.600 dones han millorat les seves condicions laborals a través dels programes municipals d’assessorament, formació i contractació. Hem creat el protocol "No Callem" per lluitar contra les violències sexuals en sales de música i altres equipaments culturals, i la renda per famílies monoparentals, que arriba a més de 2.000 famílies.

 • Obrim el Centre LGTBI

  Hem posat en marxa el Centre LGTBI de ciutat, el primer centre municipal de recursos LGTBI de l’Estat. Un espai que aspira a convertir-se en centre de referència i que està gestionat pel mateix moviment lgtbi. Perquè Barcelona està orgullosa de la seva diversitat.

 • Defensem els drets de les persones migrants i refugiades

  Cap persona és il·legal, per això estem desenvolupant polítiques d’acolliment a les persones que han arribat a la nostra ciutat en situació irregular o que estan excloses de les ajudes estatals. El programa Nausica, el Document de Veïnatge per evitar expulsions o internaments en CIEs o el suport a la Fundació OpenArms en són alguns exemples.

 • Defensem la ciutadania davant l’1-O

  Ens hem personat en la causa oberta contra l’actuació policial de l’1 d’octubre. Sempre hem defensat la celebració d’un referèndum pactat i amb garanties i volem que aquelles persones que el van reclamar aquell dia tinguin garantits els seus drets. Ja són 41 els policies investigats.

 • Recuperem la memòria històrica

  Barcelona és ciutat antifranquista, per això no volem retre homenatges als qui van formar part del règim. Hem retirat les medalles d’or a Franco i altres franquistes i hem canviat nom a carrers i places que commemoraven la repressió. L’Espai Memorial Camp de la Bota, en record a les 1.706 persones afusellades, és una mostra del nostre compromís per la memòria històrica.

 • Portal de transparència i agendes públiques

  Hem creat una Oficina de Transparència i Bones Pràctiques per tal que tots els ciutadans i ciutadanes puguin veure com i en què es gasta el pressupost de l’Ajuntament. A més, les agendes dels regidors són públiques i consultables, perquè volem que sàpigues què fa cadascú.

 • Lluitem contra la corrupció i el frau

  Hem creat la primera Bústia ètica de tot l’Estat, una eina per denunciar de manera anònima els abusos o males pràctiques de la institució. Volem ser un exemple de govern radicalment democràtic, transparent i just. Hem recuperat 69M€ en la lluita contra el frau fiscal, sobretot d’empreses que no havien pagat els impostos que els corresponien.

 • Noves eines de participació ciutadana

  Volem que tu tinguis la veu, per això hem desenvolupat més eines de participació directa, com la multiconsulta, que es podrà fer el mandat que ve i permetrà consultes per iniciativa ciutadana un cop a l’any; i el Decidim.Barcelona, la primera plataforma de participació feta amb programari lliure, que ha servit per fer Pla d’Actuació Municipal.

 • Contractació pública ètica

  Hem canviat els criteris de contractació de l’Ajuntament per afavorir l’accés de les petites i mitjanes empreses a la contractació pública. El 80% dels contractes públics a Barcelona incorporen clàusules socials, ecològiques i feministes i premiem a les empreses que augmenten els sous a través d’un acord metropolità per un salari mínim.

 • Trobades amb l’alcaldessa

  Cada 15 dies fem rendició de comptes als barris amb les Trobades amb l’Alcaldessa, unes reunions on l’Alcaldessa i el regidor o regidora de cada districte es troben cara a cara amb els veïns i veïnes per escoltar les seves preocupacions i recollir les seves demandes.