Ciutat justa

Som la capital amb més despesa social de tot l’Estat. Una ciutat que es preocupa per la gent que hi viu, que treballa per reduir les desigualtats i perquè la justícia social arribi a tothom, sobretot als més vulnerables. 

 • Més inversió social

  Barcelona és la primera ciutat espanyola en inversió social: hem augmentat la despesa un 50% i hem definit una Estratègia d’Inclusió Social i de reducció de les desigualtats 2017-2027, un gran acord de ciutat entre l’Ajuntament i 700 entitats aprovada per unanimitat de tots els grups. A més, hem reforçat els Serveis Socials municipals un 34% i hem reduït el temps d’espera de la primera visita de 27 dies a 20.

 • Lluitem contra les desigualtats entre barris

  Hem destinat 150M€ al Pla de Barris per treballar amb la gent les millores dels barris amb més dificultats de forma més pròxima. Ja hem assolit un 67% d’execució del pla, que dura del 2017 al 2020 i abasta 16 barris de la ciutat on viu el 12,6% de la població i on hi ha més situacions de vulnerabilitat social.

 • Hem creat un dentista municipal

  Hem impulsat el Dentista Municipal, que pot oferir tractaments odontològics a uns preus inferiors als del mercat entre un 10% i un 40%. Un servei que se suma al Dentista per a persones vulnerables que també hem posat en funcionament i que ha atès a més de 400 persones derivades de Serveis Socials.

 • Construïm més habitatge social

  En aquest mandat hem comprat o promogut 5.250 pisos de lloguer social. Hem iniciat el projecte APROP per cercar solucions provisionals innovadores al problema de l’habitatge i apostem pel cohabitatge com una alternativa viable per incrementar el parc d’habitatge assequible. Ja hi ha 9 projectes que es porten a terme en sòl públic.

 • La salut, una prioritat

  Hem fet el primer Pla de Salut Mental de Barcelona, que posa especial èmfasi en infància i adolescència. Hem pactat amb la Generalitat un Pla d’Equipaments Sanitaris dotat amb 180M€ per fer 6 nous CAP i 2 CUAP. Hem fet un pla d’acció sobre drogues i un Pla de Salut Comunitària a 23 barris amb més de 10.000 participants.

 • Tenim cura de la gent gran

  Hem invertit 138M€ en programes i serveis d’atenció a les persones grans (un 60% més). Hem rehabilitat la Residència Layret i renovat la gestió de 3 de les 4 residències municipals. I hem incrementat el nombre d’usuaris del servei de teleassistència: de 87.000 usuaris el 2015 als 100.000 actuals. Hem estès els programes Radars i Vincles per ajudar les persones grans a combatre la solitud no volguda.

 • Ampliació de la xarxa d’educació

  Hem fet un Pla de Xoc contra la segregació escolar, amb més recursos als centres en entorns i alumnat. Hem creat 6 noves escoles bressol i més de 500 places noves, i en aquest mandat hem augmentat de 0 a 17 noves escoles, instituts i escola-instituts. Per primer cop en dècades, la demanda d’escola pública ja supera la de la concertada.

 • Fomentem l'esport

  Hem millorat els equipaments esportius municipals i hem posat en funcionament noves zones esportives: al Parc de la Bederrida de Les Corts (7.000 m2); el nou equipament poliesportiu de Torres i Bages; el nou CEM Camp del Ferro, a La Sagrera; la 2a fase d’obres del CEM d’Horta; hem iniciat les obres del camp de futbol municipal a Baró de Viver… I recuperarem més d’11.000 m2 de sòl esportiu als terrenys de La Magòria a Sants.

 • Més ajuts a la dependència

  Hem incrementat un 50% el pressupost del Servei d’Atenció a la Dependència (SAD) i hem atès 22.000 persones. Hem creat les anomenades “superilles socials” per millorar l’atenció des de la proximitat.

 • Atenem a la població més vulnerable

  Hem atès 80.000 persones a través dels Serveis Socials: un 10% més, i hem ampliat fins als 1.350 els llits per a persones sense llar. A més, hem innovat amb el programa Primer La Llar, que proporciona pisos individuals amb seguiment i atenció social a aquelles persones que porten més temps patint la duresa de viure al carrer. Hem ofertat 26.500 beques menjador per a que cap nen es quedi sense menjar.