Ciutat habitable

Volem una ciutat més saludable i habitable per passejar, jugar i trobar-nos en els espais públics i oberts, amb més espai verd i millor connectada gràcies a un transport públic més eficient. Som un referent en impulsar mesures contra la contaminació. 

 • El metro ha arribat a la Marina

  Hem desencallat una obra que feia anys que estava parada i que era una reivindicació històrica del barri: la L10 del metro als barris de la Marina ja és una realitat!

 • Xarxa de carrils bici

  Hem creat una gran xarxa de carrils bici que arriba fins als 200 kms, 85km dels quals són nous, per tal que el 90% de la població tingui un carril bici a 300 m de casa; i hem impulsat el nou Bicing amb més i millors bicicletes, més estacions i amb un servei de 24h.

 • Protocol anticontaminació

  Hem creat un Protocol pels Episodis de Contaminació i hem definit la Zona de Baixes Emissions que, a partir de 2020 (amb excepcions), no permetrà la circulació de 50.000 cotxes més contaminants a la ciutat, i tenim l’horitzó d’arribar a 125.000 al 2024.

 • Més pulmons verds

  Hem creat 44 noves hectàrees de verd a la ciutat, amb més parcs i més espais verds als barris: Casernes de Sant Andreu/Santiburcio, Parc Central de Marina del Prat Vermell, Mas Ravetllat-Pla, Canòpia-Glòries... Hem acabat amb l’ús de l’herbicida glifosat i fem tractament natural i biològic de les plagues.

 • Recuperem el carrer per a petits i grans

  Hem pacificat i renovat carrers i places, amb més verd, més espai per a vianants, més zones per estar-s’hi i passejar: 250 carrers i places s’han renovat durant aquest mandat, amb més de 150 M€ d’inversió. Hem creat 89 noves àrees de joc infantil i n’hem renovat 150.

 • Impulsem les superilles

  Hem desenvolupat les superilles a Sant Antoni (26.000 m2 recuperats per a usos ciutadans), Poblenou, Horta, Hostafrancs i Les Corts, canviant els entorns, guanyant espai públic, donant prioritat als vianants, a les zones de trobada pel veïnatge i, a la presència del verd en detriment dels cotxes.

 • Desbloquegem grans obres pendents

  Estem finalitzant obres que havien quedat aturades i resolent espais que eren ferides obertes a la ciutat: Meridiana, Glòries, Sagrera, el nou trencaones o el cobriment de la Ronda de Dalt. Hem fet transformacions a grans eixos de ciutat per guanyar espai per als vianants, bicicletes i verd: La Meridiana, Pere IV, Gran de Sant Andreu o Riera de Cassoles.

 • Apostem pel transport públic

  Hem aconseguit l’acord pel tramvia a la Diagonal, i hem lluitat per evitar la pujada dels títols de transport públic i mantenir els preus de quan vam arribar, amb una única pujada l’any 2018 d’un 2%. Ho hem aconseguit gràcies a un increment d’un 95% de l’aportació municipal al finançament del sistema.

 • Millorem el bus

  Hem desplegat la totalitat de la nova xarxa de bus fins a 28 línies. Per millorar l’eficiència hem fet 30 Km nous de carril bus, hem millorat semàfors i actuat en 367 parades de bus. Hem recuperat els Busos de Barri en dies festius, retallats al mandat anterior, i iniciat el projecte de Bus a demanda a Torre Baró.

 • Desenvolupem el Pla Clima

  Hem definit el Pla Clima 2018-2030, l’estratègia de Barcelona de lluita contra el canvi climàtic, que ha estat reconegut com a millor pla de les grans ciutats europees.