No, Ada Colau no ha apujat el sou a alts càrrecs i als seus assessors en ple coronavirus

Aquest cas de fake news és molt recargolat: en realitat, la notícia es refereix a l’augment de 2% dels salaris dels treballadors públics anunciat pel Govern espanyol el 21 de gener. És a dir, s’aplica a tot el personal de la funció pública de l’Estat. Colau no té res a veure amb aquesta pujada de …

Aquest cas de fake news és molt recargolat: en realitat, la notícia es refereix a l’augment de 2% dels salaris dels treballadors públics anunciat pel Govern espanyol el 21 de gener. És a dir, s’aplica a tot el personal de la funció pública de l’Estat. Colau no té res a veure amb aquesta pujada de sous. Com pot ser que facin un titular que digui “Colau apuja…”? Aquesta pujada va ser el resultat del “Segundo Acuerdo para la mejora del empleo público” pactat pel govern de Mariano Rajoy amb els principals sindicats de funció pública (CSIF, CCOO. I UGT) al 2018. Aquí teniu tota la informació.

Aprofitem aquest bulo per recordar i valorar que, a diferència de tots els altres partits, l’Alcaldessa i els regidors i regidores de Barcelona En Comú renuncien a les dietes de l’Ajuntament i tenen un codi ètic pel qual renuncien a part del seu sou. Els seus ingressos no estan vinculats al sou institucional oficial. Per tant, aquesta pujada del 2% del salari, no els afecta de cap manera. Per exemple, l’Alcaldessa ha renunciat en quatre anys a 250.000 € (entre la part del seu sou que destina a fins socials, més les dietes a les quals ha renunciat des del primer dia) i segueix vivint de lloguer al mateix pis de 80 m2 on viu des que va arribar a l’alcaldia. Per tant, no cobra 100.000 € mensuals, una altra notícia falsa que de tant en tant torna a sortir en alguns mitjans malgrat que s’hagi desmentit moltes vegades. Complint amb el Codi Ètic de Barcelona En Comú, Ada Colau percep 2.200 euros nets a raó de 14 pagues i un complement per responsabilitat i cures de 900 euros. Aquest és un dels motius dels atacs amb mentides: hi ha una gent que no suporta que hi hagi polítics que actuen d’una altra manera.

Mitjà que va crear la notícia falsa: Metrópoli Abierta
Mitjans que la van difondre: El Nacional, La República, Ferran Bel (JxCat), Carles Enric (Ok Diario), Ramir de Porrata (Cercle Català de Negocis), Agustí Colomines.

Estàtic a dalt dels llistats de Batalles:
0
Dissabte, 6 juny, 2020
Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.