Ada Colau: «Barcelona vol continuar obrint camí»

Barcelona en Comú ha donat el tret de sortida per les municipals amb la presentació aquest diumenge del cartell i el lema de campanya

BComú ha donat a conèixer aquest matí el lema i el cartell de campanya. L’organització s’ha citat al parc Antoni Santiburcio del districte de Sant Andreu per a fer la foto de família -la tercera després de les del 2015 i 2019-, i ha presentat dues de les eines de comunicació més importants que farà servir de cara a les eleccions municipals.

El lema triat és ‘Barcelona obre camí’. «És un lema molt explícit. Barcelona vol obrir camí», ha començat dient la candidata i alcaldessa, Ada Colau. «És un lema de futur però també carregat de de memòria. Barcelona ha estat una ciutat pionera i no ha tingut tots els recursos que necessitava, però ha obert camí», ha afegit Colau fent al·lusió a exemples com la vaga de la Canadenca que va aconseguir la jornada de 8 hores o la primera vaga de lloguers de 1931.

Colau ha recordat amb emoció aquesta herència de lluites de la ciutat i concretament la història de Maria Calvo, militant antifranquista que va estar present a les

Cartell de la campanya 20023
Cartell campanya

anteriors fotos de família de Barcelona en Comú i malauradament no estarà aquesta: «Si estem avui aquí és perquè milers de dones i homes valentes ens han precedit i han lluitat per la democràcia».

A banda d’aquesta apel·lació a la identitat pionera de Barcelona, el lema triat també expressa un orgull compartit, ha explicat Colau, però no des de la supèrbia, sinó des de la humilitat. La frase expressa que Barcelona, com a subjecte, construeix una campanya centrada en la ciutat i no en el partit. En aquesta línia va també la foto triada pel cartell electoral que mostra Ada Colau envoltada de gent.

Una campanya amb gent comuna

A l’acte també han participat altres candidats de la llista, com la número tres, Janet Sanz; el número dos, Jordi Martí i el presentador i humorista Bob Pop que ocupa un dels llocs de sortida. L’esdeveniment ha servit com a primer tast de la mobilització de properes setmanes. Colau ha fet una crida per mobilitzar-se i ha animat a tothom a fer-se una pregunta davant les urnes: Amb un context molt complicat amb l’extrema dreta pujant a tota Europa i «monstres com l’especulació i la massificació turística, volem seguir avançant o volem retrocedir?».

«Després de 8 anys governant, nosaltres no tenim el suport d’entitat financeres i grans interessos», ha destacat l’alcaldessa, per donar les gràcies al gran grup d’activistes que té la formació, que mobilitzarà 200 paradetes per tota la ciutat amb unes 300 persones implicades activament.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.