Plenari Bcomu

Votarem NO als Pressupostos del PSC si Collboni manté el seu bloqueig

Les bases de Barcelona en Comú decideixen votar NO als pressupostos del PSC si Collboni manté el bloqueig a formar un govern majoritari d'esquerres. Barcelona no vol un govern que miri a la dreta, necessita un govern capaç d'impulsar polítiques de futur.

El govern de Jaume Collboni no ha mostrat voluntat de construir un govern estable, fort i ampli que doni resposta a les urgències habitacionals i socials de Barcelona.

El model de ciutat depèn de les aliances que triï l’alcalde i no estem disposades que qüestions bàsiques com la Superilla o la reserva del 30% d’habitatge protegit s’acabin acordant amb la dreta i els grans poders econòmics.

Fa 9 mesos, davant la possibilitat d’un govern de Xavier Trias, que es va presentar per desfer tot allò que Barcelona havia aconseguit durant 8 anys, vam investir Jaume Collboni com a mal menor.

Sempre hem estat oberts a dialogar amb el PSC per arribar a acords d’esquerres. Per això no podem donar un xec en blanc a uns pressupostos si no van acompanyats d’un acord de govern capaç d’impulsar les polítiques que la ciutat necessita.

Des del primer moment, vam insistir en la necessitat d’un govern d’esquerres ampli que suma 24 regidors i regidores i representa la majoria de la ciutadania de Barcelona. Vam traslladar a l’alcalde Collboni 50 propostes programàtiques i 9 mesos després, seguim sense haver rebut cap tipus de resposta. L’únic que hem vist és la deriva a la dreta del govern del PSC.

El veïnat de Barcelona ja està patint el rumb a la dreta del govern Collboni, que en aquest temps ha començat a desfer polítiques emblemàtiques del govern d’Ada Colau. L’aliança amb la dreta per obrir la porta al turisme massiu o tombar la reserva del 30% d’habitatge protegit, la paralització de la Superilla i de la connexió del tramvia, el tancament del servei VilaVeïna o la manca de lideratge per limitar els creuers són un resum d’aquests mesos de govern de Collboni.

El veïnat d’esquerres de Barcelona mai entendrà que tenint la possibilitat de formar un govern d’esquerres en majoria, Jaume Collboni decideixi donar l’esquena a la ciutadania i governar en minoria posant catifes vermelles als lobbies.

Continuem, com sempre, posant la política al servei del veïnat

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.