Janet Sanz

Segona Tinenta d'Alcaldia i Regidora d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat

Article publicat originalment a Línia el 14-12-2022

‘Taxa Amazon’: Barcelona protegeix el comerç de proximitat

Imagineu-vos una botiga nova, que decidís obrir un local a Barcelona però que es negués a pagar impostos a la ciutat

Imagineu-vos una botiga nova, que decidís obrir un local a Barcelona però que es negués a pagar impostos a la ciutat. I no una botiga qualsevol, sinó una de molt gran, que fes una ocupació molt intensiva de l’espai públic. Una botiga que s’aprofités de tots els serveis de la ciutat sense contribuir-hi en res: el manteniment dels carrers, l’enllumenat, la neteja, les places de càrrega i descàrrega… Seria injust per a la resta de comerciants, que sí que paguen impostos, i seria injust per als veïns i veïnes, que veurien com, dia sí i dia també, les voreres estan plenes de caixes, carretons, missatgers… I que les furgonetes van i venen, fent soroll i contaminant de vuit a vuit.

Això és el que passa ara mateix amb Amazon i amb altres grans empreses dedicades al comerç online, que s’han aprofitat d’una situació injusta a la qual posem punt final: els negocis digitals han de pagar impostos com tothom. Si no ho fan, el comerç local estarà en risc, perquè el d’Amazon és un model depredador: volen aconseguir que comprar per internet sigui més còmode, més ràpid i més barat que baixar a la llibreria, al mercat o a la botiga de joguines del barri. I ho estan aconseguint amb una estratègia basada en la precarietat laboral i sous baixos, l’enginyeria legal i una empremta ecològica brutal.

Segueix llegint a Línia

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.