Ada Colau pressupostos més alts de la història de Barcelona
Ada Colau visita els barris

Els pressupostos de Barcelona més alts de la història

Quan vam entrar a l'Ajuntament, el 2015, ens vam trobar un Ajuntament més preocupat per canviar el paviment de la Diagonal que per les desigualtats. Ara som la capital de l'Estat líder en inversió social i referents en la transformació verda de les ciutats!

A 2022 s’ han aprovat els pressupostos de Barcelona més alts de la història.

Des del 2015, el pressupostos municipals de Barcelona s’han incrementat en 1.000 milions d’euros, una pujada sense precedents que deixa enrere l’era de l’austeritat i ens ha permès impulsar ambicioses polítiques socials i de transformació urbana. Gràcies a una bona gestió, aquest increment s’ha fet mantenint el deute estable (en el 30% dels ingressos municipals) i reduint el termini de pagament a proveïdors de 30 a 20 dies de mitjana.

Estem molt orgulloses de poder demostrar que les coses també es poden fer d’una altra manera, posant la vida i les persones al centre, sense robar, sense malgastar. I encara que alguns els hi pesi, continuarem fent-ho!

En què s’utilitzaran els pressupostos de Barcelona?

Drets socials: +72%

Hem fet de Barcelona la capital de l’Estat amb més inversió social per habitant.

Hem creat serveis públics pioners en tot l’estat: els Punts d’Assessorament Energètic, la Unitat Anti-desnonaments, el Dentista Municipal, el Cangur Municipal, els punts Konsulta’m d’atenció psicològica i emocional gratuïta.

Educació i cultura: +62%

Hem obert prop de 50 nous centres educatius públics.

El 2015, l’educació i la cultura eren sinònims de retallades i privatització. Ara hem remunicipalitzat les escoles bressols, hem obert noves biblioteques i hem fet de l’educació i la cultura una prioritat del govern municipal.

Transport públic: +85%

Hem congelat les tarifes i les hem canviat per beneficiar l’ús freqüent.

Hem fet arribar el transport públic on no arribava (metro a La Marina, busos a demanda, més línies de bus). També hem desbloquejat el Tramvia per la Diagonal, que enllaçarà 9 ciutats metropolitanes.

Habitatge: +68%

El 2015 ens vam trobar aturada la maquinària de construcció d’habitatge públic, ara nosaltres estem fent més habitatge públic de lloguer que mai.

A més, estem fent polítiques innovadores per ampliar ràpidament el parc d’habitatge públic (cooperatives d’habitatge, acords amb privats…).

Espai públic: +80M€

En 8 anys haurem incrementat el verd urbà en 80 hectàrees.

Estem avançant cap a la ciutat del segle XXI amb la major transformació urbana en dècades: Superilla Barcelona. Grans transformacions com Glòries, la Meridiana, els Eixos verds de l’Eixample o les superilles de Sant Antoni i el Poblenou.

Seguretat: +33%

El 2023 la Guàrdia Urbana assolirà la xifra històrica de 3.500 agents.

Complim el compromís de sumar 1.000 nous agents aquest mandat (el 40% de les quals són dones) per garantir la convivència, la seguretat i el benestar de tots els veïns i veïnes.

Neteja i residus: +30M€

El nou contracte de neteja és el més gran de l’Ajuntament i aquest any superarà per primera vegada els 300M€.

Tenim 400 treballadors/es més, arribant als 4.400 (rècord històric). Hem renovat la flota de vehicles i els contenidors.

Aquesta és la Barcelona que Volem

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.