Pacificació Meridiana
Meridiana Verda

Nou tram de la pacificació de Meridiana

Inaugurem nou tram de la Nova Meridiana per deixar enrere l'autopista urbana que fracturava els barris i guanyar una avinguda verda

Perquè la teva salut i l’aire que respires és el més important, estem fent la la pacificació de Meridiana transformant l’autopista de fum i soroll de davant de casa teva en una rambla bonica, amb verd, flors i ombra on passejar, gaudir i jugar.

Es fa realitat una de les demandes veïnals històriques a Barcelona: Amb la reforma fins a Felip II eliminem una barrera entre barris millorant la qualitat de vida i la salut de les persones, entre elles, milers d’infants que tenen les seves escoles a l’avinguda. En total haurem guanyat 560 arbres nous, 10.000 m2 de parterres i la transformació d’1,7km d’asfalt en una Meridiana de zona verda.

Pacificació de la Meridiana, una gran zona verda

La nova Meridiana se suma a la gran transformació de les Glòries i la nova Diagonal, per on passarà el tramvia que, per fi, connectarà Barcelona amb vuit municipis (des de Sant Adrià del Besòs a Sant Feliu de Llobregat) de forma neta, pública i eficient. La Barcelona del futur es consolida, l’antiga barrera gris d’asfalt, fum i soroll s’està convertint avui en un punt central de la vida de barri de Barcelona connectant Sagrada Famíli, Fort Pien, el Parc i la Llacuna, el Poblenou, el Clot, Camp de l’Arpa i Navas i, més endavant, la Sagrera, Sant Andreu de Palomar, Porta, La Prosperitat i la Trinitat Nova.

La fisonomia de la ciutat està canviant per donar espai a noves formes de viure-la i ocupar-la. Multipliquem la vegetació i l’ombra, ampliem els espais de passeig i creem llocs d’estada, plaer i descans.

Aquest són els trams dels barris que passaran a estar connectats:

  • Tram Independència-Mallorca. Inaugurat l’abril de 2019
  • Tram Mallorca-Navàs/Estivill. Inaugurat aquest juliol
  • Tram Navàs/Estivill-Felip II les obres comencen aquest octubre!
  • La transformació continuarà fins al Pont de Sarajevo

En el passat, les ciutats es van construir descuidant la part més humana, segura i amable del nostre espai compartit. Per això, hem de convertir Barcelona en un lloc més habitable per a nosaltres, les persones que vivim en ella. Una ciutat que impulsi la innovació, la creativitat, el benestar i la reutilització dels recursos preservant el seu caràcter i la seva identitat.

Si tu també vols una Barcelona més verda, Participa. Amb tu Barcelona Guanya Vida. 

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.