Més Extraescolars a Barcelona
Extraescolars a Barcelona

Més extraescolars a Barcelona

Davant la manca d’inversió de la Generalitat, Barcelona ha anat més enllà de les seves competències municipals en educació perquè els nostres nens, nenes i joves són una prioritat i el futur de la nostra ciutat.

Garantir la igualtat a l’escola amb més extraescolars a Barcelona

Garantir la igualtat a l’escola a través de més extraescolars a Barcelona des dels primers anys de vida és la base perquè els nens i nenes d’avui tinguin accés a imaginar i decidir la forma de la Barcelona futura, de la Barcelona on viuran.

Barcelona té un dels nivells de segregació escolar més alts de Catalunya. L’any 2019, el nostre Ajuntament va posar en marxa a tota la ciutat un Pla de xoc contra la segregació escolar. Volem que totes les escoles acullin la diversitat d’infants i joves dels seus barris. Les escoles no poden ser creadores de guetos, ens han de servir per eliminar fronteres entre nosaltres.

Acabem amb la desigualtat des de l’Escola

Amb menjador escolar gratuït. Entenem el menjador com a una part important del projecte educatiu de la ciutat. Hem duplicat la inversió per cobrir la beca menjador a 36.500 alumnes i assegurar així aquest àpat complet i saludable a tots els nostres menors. Barcelona dona respir econòmic a les famílies, augmentant així la seva renda, fa possible la igualtat en un aspecte tan vital com la salut i la nutrició, millora la relació i integració dels nens i nenes, redueix de forma demostrada l’abandonament escolar i educa en alimentació saludable i sostenible.

Amb Tardes Educatives. Les activitats extraescolars són clau per al desenvolupament d’aptituds socials i i reduir les desigualtats. A Barcelona, la meitat dels infants no poden fer extraescolars per motius econòmics. Des de l’Ajuntament, hem creat el pla Tardes Educatives, amb una inversió de 23 milions d’euros els propers dos anys, perquè tots els nens i nenes de Barcelona tinguin accés universal a dues tardes d’extraescolars! Hem multiplicat per quatre les beques esportives i el Pla de Drets Culturals destina 69M d’euros extraordinaris en dos anys per garantir l’accés a la creació artística a través de 100 accions concretes dins i fora de les escoles. A la nostra ciutat, tots els nens i nenes gaudeixen de l’esport, la cultura, la llengua i el temps lliure.

Amb T’Estiu molt. Els llargs estius de la infància són un dels moments que més ens marquen i recordem. El nostre Ajuntament ha ofert més de 300.000 places per a la campanya d’activitats de lleure per a infants i adolescents de 0 a 17 anys! Per posar-ho en perspectiva, Barcelona ofereix fins a deu vegades més places que Madrid! Una ciutat amb futur li obre les portes a la infància perquè visqui estius de llibertat i descobriment.

Amb acompanyament educatiu, social i emocional. 50 centres de la ciutat compten ja amb nous equips educatius amb educadors socials i emocionals per acompanyar i escoltar l’alumnat i prevenir problemes d’integració, convivència i salut mental, una de les principals preocupacions de tots els pares i mares. Treballem perquè tot l’alumnat pugui gaudir d’igualtat de condicions, donant suport als infants amb necessitats especials. Les nostres polítiques ja estan donant fruits: en els últims anys ha caigut la taxa de repeticions de curs a l’ESO, especialment a Ciutat Vella, Nou Barris i Sant Martí.

Si tu també vols una ciutat que cuidi la salut i el futur dels nostres nens i nenes, PARTICIPA.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.