Ciutat jugable Barcelona Guanya Vida

Ciutat Jugable

Des de 2015, Barcelona ha guanyat 87 àrees d’espai públic de joc perquè els nostres nens i nenes sentin que la ciutat també és seva.

01Què és Ciutat Jugable?

Ciutat Jugable és un pla transversal que actua a tots els districtes per transformar el carrer en espai públic de joc i activitat física amb:

  • Actuacions urbanes a l’espai públic i els patis escolars.
  • Juguem a les places: actuacions d’estímul del joc a 30 places de la ciutat.
  • Participació dels nens i nenes en el disseny dels espais perquè la seva mirada, i no només l’adulta, estigui integrada en la transformació de la seva ciutat.

On arribarà Ciutat Jugable?

El pla Ciutat Jugable arribarà a 200 àrees de joc noves o renovades, 14 superàrees i duplicarà les àrees totalment accessibles per a infants amb diversitat funcional. Les superàrees jugables són espais lúdics de més de 600m2 amb un disseny singular que estimula tant les capacitats físiques com les cognitives i emocionals.

Va molt més enllà d’obrir noves zones infantils, el seu objectiu és crear una ciutat jugable en el seu conjunt, una ciutat que també sigui un lloc on jugar, aprendre, explorar, compartir, trobar-nos i fer vida.

Sabies què?

Som una de les ciutats d’Espanya amb menys verd per habitant, molt per sota de les recomanacions de la OMS. La creació de grans pulmons verds protegeix la salut dels infants i canvia la forma de disfrutar i viure l’espai públic.

Garantir la igualtat des dels primers anys de vida és la prioritat.

A Barcelona, la meitat dels infants no poden fer extraescolars per motius econòmics. Per això, des de l’Ajuntament hem creat el Pla Tardes Educatives, amb una inversió de 23 milions d’euros els propers dos anys, perquè tots els nens i nenes de Barcelona tinguin accés universal a les extraescolars! Fem que gaudir de l’esport, la cultura, la llengua i el temps lliure siguin un dret a l’abast de qualsevol infant.

A més, hem duplicat la inversió per cobrir la beca menjador a 36.500 alumnes i assegurar així aquest àpat complet a tots els nostres menors.

Si tu també vols cuidar la salut i el futur dels nostres nens i nenes. Participa

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.