El regidor de BComú Guille López i la portaveu de la formació a Sarrià-Sant Gervasi, Munsa Mompió.

Munsa Mompió: «Canviar el recorregut o inventar-se un traçat alternatiu és suprimir el carril bici de la Via Augusta tal com l’han defensat veïns i veïnes»

La portaveu dels comuns a Sarrià-Sant Gervasi ha recordat que la proposta va ser presentada als pressupostos participatius impulsats per BComú al mandat anterior i va ser la més votada al districte

Les activistes de Barcelona en Comú de Sarrià-Sant Gervasi han muntat aquest dijous una paradeta informativa per explicar al veïnat perquè defensen el carril bici de la Via Augusta «davant la preocupant actitud que té l’actual govern del PSC al districte i, en particular, per les declaracions de la regidora Maria Eugènia Gay que fan témer per la seva continuïtat» segons ha declarat la portaveu dels comuns al districte, Munsa Mompió, que ha estat acompanyada pel regidor Guille López.

«Sortim i seguirem sortint al carrer per defensar el carril bici que va ser inaugurat l’agost passat gràcies a la mobilització i participació veïnal, que demanava feia anys una infraestructura ciclista segura per desplaçar-se per una via bàsica de circulació com ho és la Via Augusta, entre els seus barris, amb la resta de la ciutat de Barcelona i també amb la comarca del Vallès», ha destacat Mompió. La consellera de BComú ha recordat que la proposta va ser presentada als pressupostos participatius que la seva formació va impulsar al mandat anterior «perquè la ciutadania decidís en què invertir els recursos», i va ser la més votada al districte. «Això demostra que hi havia una necessitat i una demanda per part dels veïns i veïnes de tenir una infraestructura més segura per moure’s en bicicleta pel districte, però també perquè s’entenia necessari facilitar el desplaçament en bicicleta com una opció de mobilitat sostenible perquè augmenti el seu ús a Sarrià-Sant Gervasi» ha explicat Mompió.

La portaveu de BComú ha retret a la regidora dels districte que, tot i que hi hagi algunes veus en contra, «oblidi la mobilització a favor del carril bici que s’ha expressat aquestes darreres setmanes en audiències públiques, en els consells de barri i en el plenari». Mompió ha assenyalat que «el carril bici va començar a qüestionar-se fortament en campanya, sent utilitzat per alguns grups de manera partidista, i a partir de setembre ha estat en l’ull de l’huracà», just quan el govern va anunciar que havia encarregat un informe per estudiar-ne el seu ús. Un informe del qual, segons diu la representant dels comuns, «no tenim massa més detalls, no sabem quines dades s’estan analitzant ni amb quines dades anteriors es comparen, perquè no tenim coneixement que existeixin» i per tant conclou que «s’està treballant amb certa opacitat». En aquest sentit, Mompió ha lamentat que el govern no hagi compartit informació ni amb la plataforma impulsora del carril bici, que va seguir molt de prop la seva execució.

La portaveu dels comuns no entén que la regidora Gay hagi fet bandera de qüestionar el carril bici de Via Augusta «quan el districte té problemes de mobilitat molt més urgents en els que s’hauria d’estar treballant i que potser caldria demanar-ne estudis, com en el cas de la mobilitat escolar en un districte on el 60% de l’alumnat procedeix de fora del mateix, o dels barris de muntanya, que els veïnat també fa molts anys que reclama solucions».

Així mateix, Mompió ha denunciat que «passin per davant els interessos del cotxe, que ocupa el 60% de l’espai públic, en ple segle XXI amb l’emergència climàtica més present que mai i amb tots els indicadors i persones expertes apuntant en la mateixa direcció: que cal fomentar la mobilitat sostenible». Els comuns tampoc entenen que passin per davant els interessos del cotxe «quan a més tenim un problema greu de salut pública, i això ho sabem perquè ho diu l’OMS i perquè Barcelona incompleix els límits de contaminació, amb conseqüències greus per a la salut» ha afegit la consellera.

Mompió s’ha mostrat molt crítica amb l’actual govern de Barcelona: «No sabem si és que el PSC vol assemblar-se més als governs de PP i VOX, que eliminen infraestructures de mobilitat sostenible com els carrils bici, que a ciutats com París i Londres que impulsen polítiques com les que hem impulsat BComú en els darrers 8 anys per fer de la ciutat un espai més sostenible, més verd, més amable i més saludable». En aquesta línia, la portaveu de BComú a Sarrià-Sant Gervasi s’ha preguntat: «Si el PSC comença per eliminar el carril bici de la Via Augusta, com ens podem creure que realment serà un govern que té com a prioritat lluitar contra el canvi climàtic?».

Mompió té clara la resposta: «No es poden disfressar de motius tècnics decisions i prioritats que són polítiques i tampoc es pot disfressar de lluita contra el canvi climàtic suprimir un carril bici. Perquè canviar-ne el recorregut o inventar-se un traçat alternatiu, que tampoc entenem per on podria ser, és suprimir el carril bici de la Via Augusta tal com l’han defensat veïns i veïnes i tal com el seguirem defensant BComú».

 

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.