L’urbanista Jordi Borja tanca la llista de Barcelona en Comú amb el tiktoker @jeyjeygardi, el presentador Bob Pop, l’actriu Vicky Peña i les activistes Fàtima Ahmed i Montse Milà, entre d’altres

Colau ha emplaçat la resta de candidats que siguin «clars» amb l’aplicació de la nova llei d’habitatge al plenari de l’organització

Ada Colau ha fet aquest matí una crida perquè tothom es posicioni sobre la llei d’habitatge anunciada aquesta setmana: «A l’Ajuntament de Barcelona no ens tremolarà el pols en aplicar-la i volem que els altres siguin igual de clars amb la llei, malgrat signifiqui confrontar els especuladors». Durant el plenari de Barcelona en Comú que ha validat per unanimitat la llista completa de les persones que l’acompanyen a la candidatura, Colau ha agraït als moviments socials els anys de lluita per arribar fins aquesta llei «de mínims».

«Malgrat totes les querelles, que ens han refermat en la nostra voluntat de seguir endavant i amb polítiques valentes, sempre hem estat honestes i hem demanat una llei de mínims que evités les pujades altíssimes del lloguer. Hem estat fent pressió i acompanyant un Govern amb moltes contradiccions, però sabíem que havia de ser el primer en regular el lloguer. I això aquesta setmana per fi s’ha aconseguit» ha explicat davant l’auditori del Museu del Disseny.

Colau ha reblat que «ningú dubta que serem la primer ciutat en aplicar-la amb tota l’ambició» i ha agraït especialment els moviments socials que hagin lluitat durant tants anys: «No ens tremolarà el pols i volem que els altres siguin igual de clars amb la llei, malgrat signifiqui confrontar els especuladors». L’alcaldessa ha deixat clar que «no n’hi ha prou amb dir que estem a favor» i que per tant des de l’Ajuntament posaran «tots els recursos per fer possible la llei. Crec que la nostra practica ens avala», ha afegit.

Una llista per governar per la gent i amb la gent

Les persones que ocupen els 41 de la llista total han estat validades per unanimitat al plenari que s’ha celebrat a l’auditori del Museu del Disseny, a les Glòries. Representen tots els barris i totes les sensibilitats de Barcelona. «Des del primer dia fins l’ultim hem demostrat que som aquí perquè volem governar per la gent i amb la gent», ha afegit l’alcaldessa davant de més de 200 persones. En paraules de Colau, «Ens presentem per liderar un govern que ens permeti seguir avançant», ha dit.

L’alcaldessa i candidata ha esmenat a l’urbanista Jordi Borja, «amb una trajectòria de lluita i no rendir-se mai interminable» com la persona que tancarà la papereta. Altres membres del tram final que ha fet públic la candidata són el tiktoker Jorge Juan Garay (@jeyjeygardi), el presentador Bob Pop, l’activista Fàtima Ahmed, l’actriu Vicky Peña, la catedràtica Lourdes Beneria i l’activista Montse Milà.

Colau ha agraït totes aquestes persones que hagin posat la seva trajectòria a donar suport aquesta candidatura «que és més que una llista», ha explicat. «Estem molt agraïdes. Barcelona s’ho mereix, no vol retrocedir i hem vist molts col·lectius que han estat referents de les polítiques municipals, que han fet Barcelona un referent». Per tant, Colau ha deixat clar que la candidatura de Barcelona en Comú surt «a guanyar» i que «podem dir amb orgull que el mon es mira i que podem continuar fent polítiques que demostren que sí que es pot i anem a fer-ho possible».

Llista completa de candidats

Biografies dels candidats

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.