El nou secretari d'Estat de Cultura, Jordi Martí, el nou ministre de Cultura, Ernest Urtasun, i la líder dels comuns, Ada Colau.

Jordi Martí ocuparà la Secretaria d’Estat de Cultura al nou equip ministerial d’Ernest Urtasun

El fins ara portaveu del grup municipal de BComú continuarà donant suport a la cultura a l'Estat i, especialment, als drets culturals amb perspectiva d’inclusió social en els que Barcelona ha estat pionera quan n’era tinent d'alcadia. Gemma Tarafa serà la nova portaveu adjunta dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona i Pau Gonzàlez agafarà l’acta de regidor en substitució de Martí

Jordi Martí s’incorporarà els propers dies com a secretari d’Estat de Cultura en l’equip ministerial d’Ernest Urtasun, tal i com ha explicat el nou ministre del Cultura del gopvern de coalició progressista avui en roda de premsa. Martí, que fins ara havia estat regidor i portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú a l’Ajuntament de Barcelona, continuarà així amb la seva trajectòria de suport a la cultura i, especialment, als drets culturals amb perspectiva d’inclusió social i de gènere en els que Barcelona ha estat pionera.

Durant el mandat de Martí com a tinent de Cultura, Educació i Ciència, l’Ajuntament de Barcelona va assolir la xifra històrica d’inversió d’un 6,5% del pressupost municipal en cultura –fins a 135€ per habitant– convertint-se en la gran ciutat de l’Estat que més recursos en destina. Es va recuperar la Capitalitat Cultural i Científica negociada amb l’Estat i es van impulsar la Biennal Ciutat i Ciència, la Biennal del Pensament o la descentralització de La Mercè, entre d’altres.

Però la joia del mandat ha estat el primer Pla de Drets Culturals per reconèixer i reforçar l’accés igualitari dels ciutadans a la cultura, la creació i el consum cultural a través de programes concrets com ara l’impuls de les activitats artístiques a les escoles, la gratuïtat dels museus per visitar les col·leccions permanents, augmentant les beques de creació o els baixos de protecció oficial per a usos culturals. També sota el seu mandat s’han inaugurat els espais de referència Paral·lel 62 i la Gabriel García Márquez, premiada com a millor biblioteca del món.

La marxa de Martí implicarà canvis al grup municipal de Barcelona en Comú: Janet Sanz, fins ara portaveu adjunta, passarà a ser la portaveu dels comuns a l’Ajuntament, mentre que Gemma Tarafa assumirà ser la portaveu adjunta. Així mateix, Pau Gonzàlez, que es va presentar pel número 10 a les darreres eleccions, s’incorporarà com a regidor al grup municipal.

Pau Gonzàlez s’incorporarà a l’equip de regidors de Barcelona en Comú

Nascut a Barcelona al 1987 i veí d’Horta, Pau Gonzàlez ja va exercir de regidor durant el mandat 2019-2023 en incorporar-se amb la marxa al Ministeri d’Universitats de Joan Subirats. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF i treballador al Metro de BCN on es troba d’excedència des de 2015. Com a regidor ha estat responsable de les polítiques d’Educació i del Districte de l’Eixample. Abans, havia estat conseller tècnic del Districte d’Horta-Guinardó, on ja era activista veïnal a la Font d’en Fargues. També va ser president del Consell de la Joventut de BCN (CJB), vicepresident d’Esplais Catalans i secretari general del Moviment Laic i Progressista.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.