El portaveu del grup municipal de BComú, Jordi Martí, amb el portaveu d'ECP al Parlament, David Cid (foto arxiu).
El portaveu del grup municipal de BComú, Jordi Martí, amb el portaveu d'ECP al Parlament, David Cid (foto arxiu).

Jordi Martí: «Si avui l’única gran capital de l’Estat té possibilitat de tenir un govern d’esquerres, no hauríem d’abandonar aquesta idea»

David Cid valora la consolidació d’En Comú Podem com a quarta força municipal a Catalunya i dona suport a Yolanda Díaz per a les eleccions generals de juliol

El candidat número 2 de Barcelona en Comú i tinent d’alcalde, Jordi Matí, ha cridat aquest matí a «continuar apostant per la via d’un govern progressista». «La gent d’esquerres no entendria que no ho intentem», ha afegit. El regidor s’ha adreçat a Ernest Maragall i Jaume Collboni: «Hem de llegir molt bé el que ha passat. Hi ha un gir a la dreta espectacular i jo demanaria que, amb prudència, hem de pensar com Barcelona pot ser útil Barcelona davant el panorama estatal».

Martí ha explicat que l’exploració d’aquest govern d’esquerres s’ha de fer «amb la millor de les generositats», malgrat la prudència necessària durant la gestió dels resultats. «Per nosaltres és important insistir en què, amb el context estatal, Barcelona ha d’aixecar la bandera d’un govern d’esquerres amb els matisos que calgui», ha dit. És una interpel·lació directa a la gent progressista ha insistit.

El portaveu David Cid, per la seva banda, ha destacat que En Comú Podem s’ha consolidat com a quarta força a Catalunya amb un 9% dels vots. Malgrat això, ha dit el coordinador, els objectius d’eixamplar la base de votants i mantenir l’alcaldia de Barcelona no s’ha aconseguit.

Pel que fa al context estatal, ha deixat clar: «Nosaltres ens llancem a les eleccions generals amb optimisme i ens posem a disposició de la que volem que sigui propera presidenta d’Espanya, Yolanda Díaz. Sense el nostre projecte polític no és possible mantenir el govern de coalició a l’estat», ha destacat. Cid ha insistit en que «cal un nou projecte de país i un nou lideratge com el de Díaz». «Si fem el mateix de sempre no guanyarem a la dreta», ha afegit.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.