La regidora i presidenta del Consell de Districte de Ciutat Vella, Jess González (Foto: Carlota Serarols)

Jess González: “Ciutat Vella no és una festa major constant, hi viu gent i volem que hi continuï vivint”

La regidora de BComú i Presidenta del Consell de Districte no comparteix la decisió d’Albert Batlle d’obviar l’ordenança de terrasses, que preveu no renovar llicències a negocis que han comès faltes greus o molt greus en més de 5 ocasions. "Aquesta és una decisió política” ja que els expedients “són robustos i compten amb tot el treball tècnic i de la Guàrdia Urbana”, assegura González

La regidora de Barcelona en Comú i Presidenta del Consell de Districte de Ciutat Vella, Jess González, ha comparegut aquest matí davant la seu del Districte per explicar la disconformitat de Barcelona en Comú amb la decisió d’Albert Batlle de fer ‘tabula rasa’ amb els grans incomplidors de l’ordenança de terrasses als barris del centre històric de la ciutat.

Segons ha explicar González, “l’ordenança de terrasses permet retirar llicències a grans incomplidors”, és a dir, negocis que han comès més de 5 faltes greus i molt greus com ara ocupar més espai del que deuen, excés de mobiliari, soroll o incompliment d’horaris. Durant el passat mandat, es va dur a terme una feina d’inspecció exhaustiva on s’hi van trobar una trentena de negocis que arribaven a tenir 12 incompliments greus, “és un expedient robust què passa pels inspectors i la Guàrdia Urbana i el no compliment és una decisió política”, ha sentenciat la representant dels comuns.

Aquesta decisió suposa “un abandonament dels veïns i veïnes dels Districte: Ciutat Vella no és una festa major constant, Ciutat Vella no és un parc d’atraccions, aquí hi viu gent i volem que hi continuï vivint gent” ha explicat González. I ha volgut tancar amb una pregunta: “Quin és el model del PSC per Ciutat Vella? Endreçar les terrasses no és part del Pla Endreça per viure-hi millor?”.

Una decisió per protegir també els negocis complidors

Jess González ha volgut destacar que aquesta decisió no es fa només per protegir el veïnat, que té dret al descans i a l’ús d’un espai públic no privatitzat, sinó també per protegir els negocis que sí compleixen amb la normativa i que veuen com la seva imatge es degrada per unes desenes d’incomplidors: “Hi ha restauradors que compleixen i compleixen molt bé, i els volem protegir també. Els grans incomplidors fan competència deslleial a qui ho fa bé”, ha conclòs.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.