Roda de premsa de Janet Sanz, portaveu adjunta del grup municipal de BComú.

Janet Sanz: “El PSC ha de clarificar el seu model de ciutat en les pròximes setmanes”

La portaveu adjunta del grup municipal de Barcelona en Comú ha fet balanç dels primers 30 dies de mandat del govern municipal de Collboni i ha insistit que serà el model de ciutat proposat el que condicioni els pactes

La portaveu adjunta del grup municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha comparegut avui en roda de premsa per fer balanç dels primers trenta dies de govern del PSC a la ciutat de Barcelona. Segons Sanz, durant aquest primer mes s’han vist propostes de continuïtat amb el model progressista de Barcelona en Comú, que el grup municipal valora positivament, però també d’altres propostes que farien retrocedir en drets a la ciutadania. És per això que ha demanat al PSC “clarificar el seu model de ciutat en les pròximes setmanes”.
En aquest sentit, la regidora dels comuns ha valorat molt positivament que es continuï endavant amb el projecte de pacificació de la Ronda Sant Antoni, ja que és un projecte de consens que compta amb el suport del veïnat i de més de 50 entitats dels barris de Sant Antoni i Raval i, a més a més, aturar-lo en aquest moment hagués suposat allargar la degradació d’aquest espai durant un mínim de 2 anys, causant molèsties a veïns i comerciants. També ha valorar positivament la flexibilització dels radars en entorns escolars, encarregada per la seva pròpia tinença durant el mandat previ, ja que aquestes són actuacions en la línia dels “grans acords progressistes, d’esquerres, projectes que indicàven que Barcelona tenia un model de ciutat clar que ens ha fet referents internacionalment”.

Per contra, Sanz s’ha mostrat preocupada per altres titulars d’aquestes primeres setmanes, com ara l’enduriment de les sancions de civisme, la possibilitat d’allargar les llicències dels locals d’oci nocturn al front marítim o la posada en dubte de la reserva del 30% en habitatge. Tot i així, la portaveu adjunta de BComú ha celebrat que el primer viatge de Jaume Collboni hagi estat a París, ciutat que, precisament ha aplicat amb èxit aquest 30% i espera que hagi agafat exemple: “París és la ciutat amb la que més hem compartit model, amb la que hem treballat colze a colze”, i de la qual l’actual govern hauria de prendre nota sobre polítiques de mobilitat, com ara els carrils bici i d’emergència climàtica, com ara els eixos verds. Polítiques valentes per respondre a les necessitats de les ciutats en el segle XXI.

Els possibles pactes de govern municipals estan supeditats a la proposta de model de ciutat

Preguntada per la possibilitat d’un futur pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC, Janet Sanz ha explicat que Barcelona en Comú continua apostant per un acord entre els 24 regidors i regidores progressistes, per tal d’evitar geometries variables entre el PSC i Junts que permetin fer passes enrere en els drets de la ciutadania. El PSC està governant en minoria absoluta, amb només 10 regidors, i per tant és indispensable que arribi a un acord de govern. Malauradament, el PSC no ha iniciat encara cap conversa amb Barcelona en Comú en aquesta direcció. En aquest sentit, Sanz ha recordat que “és l’alcalde a qui pertoca obrir converses i buscar consensos i acords”.

D’aquestes futures converses, Barcelona en Comú espera que el PSC concreti quines mesures tangibles volen dur a terme per garantir que Barcelona continua sent una ciutat referent en l’acció social, en la lluita contra el canvi climàtic o en la defensa de l’habitatge, entre d’altres temes. Una Barcelona amb un model de ciutat clar i amb un lideratge global “que no mereix tenir un gestor, mereix tenir un alcalde”.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.