La portaveu adjunta del grup municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz (Foto: Carlota Serarols).

Janet Sanz celebra l’arxiu de la querella per l’expropiació de la Casa Buenos Aires: “És una altra derrota del lawfare”

Segons l’auto emès pel jutge, que acorda el sobreseiment lliure, les acusacions de coacció i amenaces a la regidora no estan fonamentades i procedeix a l’arxiu de la causa penal. Amb aquesta, ja són catorze les denúncies contra BComú arxivades i "així acabaran totes” assegura Sanz

Barcelona en Comú celebra l’arxiu de la causa oberta per l’expropiació de la Casa Buenos Aires contra la regidora Janet Sanz fa ara quatre anys. L’edifici modernista, que estava a l’espera de rebre la catalogació patrimonial, va ser ocupat per veïns i veïnes de Vallvidrera en transcendir a premsa que els nous propietaris que l’havien adquirit al 2019 volien enderrocar-lo i fer-hi un hotel de luxe, front a les demandes veïnals de donar-li un ús d’interès públic. Així ho contemplava el Pla d’Equipaments dels Districte de Sarrià- Sant Gervasi, que volia situar-hi un equipament d’habitatge per gent gran.

Àudio de la declaració de Janet Sanz:

Segons ha estimat el jutge en l’auto emès avui, comunicar un procediment d’expropiació anunciant l’interès públic de l’Ajuntament “no constitueix cap coacció, no és ús de la violència ni amenaça amb el mateix” i determina que “la conducta de la querellada no constitueix el tipus d’amenaces”. El jutge ha descartat també qualsevol infracció penal per part de la resta de persones acusades, funcionàries de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, la portaveu adjunta del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha afirmat que “sempre hem defensat la bona manera de treballar dels tècnics, que han comptat amb els informes jurídics necessaris per tirar endavant”.

Sanz ha expressat també la seva satisfacció en constatar “una altra derrota del lawfare, que atempta sistemàticament contra els processos de transformació urbana que van en favor de la majoria i de l’interès comú”. Amb aquesta, ja són catorze les denúncies arxivades contra el govern de BComú, el que s’inscriu en una pràctica de lawfare continuada contra les polítiques progressistes dutes a terme pels comuns des del 2015. “No és ni la primera, ni la segona, ni la tercera de les querelles que s’han arxivat, i així acabaran totes. Des de Barcelona en Comú seguirem defensant que s’ha d’avançar per posar la ciutat al servei de la gent amb aquestes polítiques valentes”, ha conclòs la regidora.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.