Per què Agbar ataca a Ada Colau?

Qui és la multinacional Agbar que fa negoci amb l'aigua de Barcelona? Per què veu a l'alcaldessa Ada Colau com una amenaça als seus privilegis?

La multunacional Agbar ataca a Ada Colau des que l’alcaldessa va arribar a l’Ajuntament de Barcelona. Com veurem, no és un cas aïllat, nombrosos Ajuntaments reben el mateix assetjament.

Agbar es va fer amb el negoci de l’aigua de Barcelona en 2012 a través de concessions polèmiques i a dit, mentre l’empresa finançava a les fundacions dels partits polítics que la hi van concedir. A través de diferents empreses, Agbar controla el negoci de l’aigua en diverses regions d’Espanya i és present en més de 25 països. A més, Agbar forma part del grup Suez, que factura cada any 37.000 milions d’euros a tot el món.

La multinacional Agbar no vol deixar escapar un negoci milionari i intenta impedir, de qualsevol manera, que Barcelona tingui una gestió pública de l’aigua i ho fa a través de la guerra judicial (lawfare) i de campanyes publicitàries que paguem amb el rebut de l’aigua.

La multinacional Agbar ataca a Ada Colau a través del Lawfare

Des que va arribar a l’alcaldia de Barcelona, Ada Colau i el seu equip han rebut 10 denúncies que han quedat arxivades. Multinacionals, grans interessos immobiliaris o associacions d’ultradreta han denunciat a Ada Colau per tocar privilegis i defensar el bé comú.

Després de 10 denúncies arxivades, la pròxima vegada que escoltis que han denunciat a la teva alcaldessa, pregunta’t: Qui denuncia, quins interessos té i qui defensa al ciutadà del carrer.

Agbar ofega amb denúncies falses a centenars d’ajuntaments

Encara que no s’escolti molt, actualment la Multinacional Agbar està implicada en macrocauses judicials (Pokémon, Púnica, Petrum) per suposada corrupció i obtenció del contracte d’aigua a través de suborns en múltiples municipis governats per CiU, PSOE i PP. En paraules literals d’una de les jutgesses instructores de les macrocauses: “no pot dubtar-se que Agbar ha vingut actuant com una veritable organització criminal que utilitzava els denominats “aconseguidors” per a subornar, mitjançant regals i favors, a càrrecs públics i a funcionaris perquè actuessin en favor dels interessos de l’empresa.” Centenars d’ajuntaments (Barcelona, Terrassa, Valladolid…) que han intentat recuperar la gestió de l’aigua han estat víctimes de guerra judicial a través d’una allau de denúncies per part de la multinacional amb l’objectiu d’intimidar i bloquejar.

Per què la multinacional Agbar considera que Ada Colau és un obstacle? Què vol la alcaldessa?

Agbar opera a diferents nivells i amb una estratègia molt completa per tal de protegir els seus privilegis:

  • Una acció jurídica agressiva i intimidatòria contra multitud d’ajuntaments democràtics, càrrecs electes, funcionaris públics o entitats socials que defensen drets bàsics i qüestionen el seu negoci.
  • Financen tabloides digitals i associacions pantalla que només tenen com a propòsit la desinformació. És a dir, construir querelles que després queden arxivades i generar notícies falses sobre persones que no els ballen l’aigua i no es deixen ni comprar ni acoquinar. Crònica Global i Metrópoli Abierta serien dos dels exemples més clars de “chiringuitos” digitals que es dediquen a crear “bulos” i difondre mentides per a atacar adversaris polítics.
  • Teixeixen una teranyina de complicitats i compren voluntats. Resulta sorprenent que una multinacional implicada en causes obertes per subornar càrrecs públics per a obtenir contractes, faci a través de la seva fundació un conveni de col·laboració amb el CGPJ per a formar jutges sobre drets d’aigua.
  • Rentat de cara per fer creure que són bona gent. Es tracta d’una empresa que es gasta milions d’euros en publicitat, patrocinis i convenis amb els mitjans de comunicació per vendre una bona imatge i condicionar tot allò que es publica. Resulta pràcticament impossible trobar un gran mitjà de comunicació que s’atreveixi a denunciar la mala praxi d’Agbar.
  • Sabotegen als ajuntaments democràtics que s’han atrevit a revertir la privatització de l’aigua com va ocórrer a Valladolid i en tants altres municipis.

Cada vegada que obris l’aixeta i que rebis/t’ofegui la factura de l’aigua recorda que:

  1. Una gestió pública i sense afany de lucre de l’aigua rebaixaria fins a un 20% la factura i milloraria el servei i la qualitat de l’aigua que bevem.
  2. El 80% dels barcelonins volem que l’aigua es gestioni com un bé públic i no com un negoci amb el qual especular.
  3. Agbar i altres multinacionals/lobbies utilitzen els nostres diners per interposar denúncies falses que acaben arxivades

Plantem cara a les multinacionals que volen especular; no ens deixen intimidar per campanyes de desinformació ni ens deixen comprar. Si tu també creus que la política és una eina de la gent, i no de les elits, PARTICIPA

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.