No, Barcelona Energia no ven la llum més cara

Alguns tuitaires i webs de dretes han fet córrer el "bulo" que Barcelona Energia té els preus més cars. Aquesta informació no és certa, i la fan servir per atacar l'empresa pública d'energia de Barcelona.

La majoria de comercialitzadores d’energia (Barcelona Energia inclosa) ofereixen, entre d’altres, dos tipus de tarifa principals: la variable i la fixa. No es poden comparar les unes amb les altres. En el cas de Barcelona Energia, la seva tarifa variable està dins de les tres tarifes variables més competitives del mercat. La fixa està entre les 20 millors.

A l’hora de fer comparacions, cal tenir en compte que a la ciutat operen més de 200 companyies i que no totes elles publiquen les tarifes a la pàgina web. Però el que sí que sabem és que com que les tarifes variables i fixes (són les que tenen la majoria dels usuaris) de Barcelona Energia són tan ajustades pel fet que és una empresa pública sense afany de lucre, han fet que de mitjana els usuaris puguin estalviar 80 euros respecte del que pagaven amb la companyia anterior.

I això com s’aconsegueix? A l’hora de pagar menys per la llum sempre cal revisar la potència contractada. Es pot tenir una tarifa fixa molt competitiva, però si la potència contractada està molt per sobre de la necessària, la factura serà molt més elevada que altres tarifes fixes més cares però amb la potència ben ajustada. O es pot tenir una tarifa variable molt bona, però si la corba de consum de tot el dia és més alta quan coincideix amb els moments més cars de l’energia, de poc servirà.

Per tant, revisar aquests consums és el primer que cal fer per aconseguir baixar la factura elèctrica. I això és el que fa Barcelona Energia quan té un nou usuari: mirar quina tarifa li va millor per a la seva corba de consum i ajustar la potència a la seva necessitat real. Amb aquestes revisions s’aconsegueix una mitjana d’estalvi anual per usuari de 55 euros i 58 euros respectivament que se sumen als 80€ de mitjana comentats anteriorment.

A més, quan es produeix una baixada del preu de mercat, moltes companyies privades opten per mantenir els rebuts als usuaris i així acumular beneficis. I quan hi ha una pujada del preu de mercat, incrementen les tarifes a l’usuari final. Barcelona Energia abaixa les tarifes quan baixa el preu de mercat. Això va passar el juny de 2020 i les usuàries de Barcelona Energia amb tarifa variable van poder gaudir d’una rebaixa de fins al 15% al rebut (uns 50 euros per llar).

CrónicaGlobal ha hagut de publicar una rectificació per difondre aquesta notícia falsa. Casualitat o no, MetrópoliAbierta és propietat de CrónicaGlobal que, a la vegada, és propietat d’El Español de Pedro J. Ramírez.

Qui ha difós el bulo? Metrópoli Abierta (Pedro J.), CrónicaGlobal (Pedro J.), elEconomista, Toni Cantó (C’s), Luz Guilarte (C’s), Chema Clavero, Daniel Lacalle

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.