CatalunyaPress es veu obligada a rectificar una fakenews contra Colau
CatalunyaPress es veu obligada a rectificar una fakenews contra Colau

CatalunyaPress es veu obligada a rectificar una fakenews contra Colau

CatalunyaPress, un web finançat per Agbar i CaixaBank, s'ha vist obligat a rectificar una fakenews sobre l'urbanisme de Barcelona i els Bombers.

CatalunyaPress s’ha vist obligada a retirar una notícia que donava informació falsa per atacar a l’Ajuntament de Barcelona.

Tal i com recull RAC1, Maria Purificación González Pérez, una de les propietàries del web CatalunyaPress, va publicar i difondre una notícia on assegurava que un camió de bombers havia quedat atrapat entre dos mobiliaris urbans a la Ronda Sant Antoni de Barcelona. En culpava, literalment, a “l’urbanisme de Colau” i usava com a font un tuit que ja ha estat esborrat per la mateixa raó: es tracta d’una fakenews.

Els mateixos Bombers de Barcelona van sortir a desmentir-ho: es tractava d’un simulacre i no a cap acte de servei. “És una pràctica habitual per comprovar quins són els vehicles i itineraris més adients per accedir a determinades zones i millorar la nostra capacitat de resposta” afirmaven els Bombers al seu Twitter.

No és el primer cop que Purificación González i CatalunyaPress es veuen obligades a rectificar ua notícia falsa contra l’Ajuntament de Barcelona o els Comuns, ja ho van haver de fer amb una altra fakenews on atacàven a Eloi Badia.

Juntament amb Metrópoli Abierta i Crónica Global, són els tres digitals que més fakenews difonen contra els Comuns, Ada Colau i l’Ajuntament de Barcelona. Entre els tres ja acumulen gairebé 30 rectificacions i 3 condemnes judicials per difondre notícies falses i no rectificar-les correctament. Tots aquests tres webs, casualitat o no, son finançades per Agbar.

 

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.