Carta al veïnat. Som on hem de ser gràcies a vosaltres

Avui votem “No” als Pressupostos Municipals del PSC. Fins a l’últim moment, hem treballat per formar un govern progressista de majoria entre totes les forces d’esquerres de la ciutat. Aquest és el govern escollit per la majoria del veïnat a les urnes i el govern capaç de fer realitat les polítiques que la ciutat necessita. El PSC no ha volgut formar aquest govern. Ens preguntem per què. 

No entenem la política com una eina dirigida per lògiques alienes a la vida diària, una eina que versa sobre si mateixa. El PSC presenta uns pressupostos sense model de ciutat concret i mentre rebutja formar el govern amb la majoria necessària per governar la ciutat amb garanties. Collboni porta nou mesos mirant a la dreta, aliant-se amb Junts per paralitzar i tombar polítiques progressistes clau per a la ciutat. Votar sí seria buidar la política de sentit. 

El veïnat ens ha votat perquè treballem per un model de ciutat concret. Si aprovar uns pressupostos ens obliga a renunciar-hi, quin és el sentit? Quin sentit tenen uns pressupostos si no van acompanyats d’un model de ciutat i de voluntat per pactar i governar? 

La política en què creiem està lligada directament amb la vida diària. És, precisament, l’eina perquè la vida que tenim estigui cada cop més a prop de la vida que volem. 

Avui, tenim tota la força i la serenitat que dona saber que continuem sent on hem de ser. Som una ciutat definida per la solidaritat veïnal. Cada desnonament es troba amb el veïnat a la porta, tenim barris sencers construïts a base d’activisme veïnal i entitats, i centres cívics i moviments socials a cada carrer. Al veïnat de Barcelona no l’importa només casa seva, la seva salut, el futur dels seus fills. Som un veïnat que troba el sentit del dia a dia en situar-se al món en relació amb els altres. Perquè vosaltres sou on heu de ser, nosaltres també podem ser-hi.

Allò que hem vingut a fer, posar la política on ha de ser, al servei del dia a dia, segueix sent la nostra guia. Els altres partits han d’explicar les seves raons a la ciutadania. Les nostres han sigut sempre molt transparents.

Gràcies

Barcelona en Comú

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.