BComú presenta les seves 50 prioritats per un govern de coalició progressista a Barcelona

Les propostes s’organitzen en 10 eixos què donen continuïtat al model de ciutat encetat pel darrer govern de coalició i "donen resposta a les necessitats que les veines posen sobre la taula”, segons la portaveu adjunta, Janet Sanz. La proposta ve acompanyada d’un càlcul pressupostari de prop de 4.000 milions d’euros per tal que “Barcelona continuï sent la ciutat líder en inversió social”, com ha explicat Jordi Martí

Els portaveus del grup municipal de Barcelona en Comú, Jordi Martí i Janet Sanz, han presentat avui en roda de premsa un document amb els 10 eixos i les 50 mesures concretes que l’espai polític considera prioritàries en un possible govern de coalició progressista que sumi els 24 regidors i regidores d’esquerres a Barcelona.

Davant la falta d’iniciativa per part de l’Alcalde Jaume Collboni, els comuns han volgut posar sobre la taula una proposta concreta què doni resposta a preocupacions i urgències dels barcelonins què no poden esperar més temps, com ara la crisi de l’habitatge, l’emergència climàtica, l’educació, la salut o la massificació turística. Tal i com ha exposat Janet Sanz, “son prioritats que preocupen a la ciutadanía, donen resposta a les necessitats que les veines posen sobre la taula” i ha volgut destacar que aquest és “un pla d’acció per quatre anys del 2023 al 2027, no només per 2024”.

Aquesta proposta és fruit del treball dels últims mesos de l’organització de Barcelona en Comú i donen continuïtat a l’aposta ferma de l’espai per aconseguir un govern i uns pressupostos de majoria progressista a la ciutat, sent coherents amb el que van expressar els veïns i veïnes a les urnes.

Uns pressupostos progressistes per les 50 propostes

Les propostes venen acompanyades també d’un pressupost estimat de 3.947M€, uns 350M€ més respecte de l’exercici previ. Segons ha explicat Jordi Martí, aquest augment ha de servir per “incrementar el pes de l’Ajuntament al PIB de Barcelona i tenir la capacitat de fer front als efectes de les diferents crisis globals”. A més a més, ha destacat que “hi ha un increment de més de 50 milions en polítiques pioneres per continuar sent capital líder en inversió social” i ha insistit en que “després de 8 anys governant juntes, l’acord ha de tenir molta concreció, no pot ser un genèric”.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.