Jess González solidaritat amb Palestina
Jess González, regidora de BComú.

BComú lamenta el posicionament del PSC sobre Palestina, posant-se del costat de PP, Junts i Vox

La regidora Jess González ha denunciat que “s’està produint un genocidi i el nostre paper no pot ser fer-se fotos de la vergonya sinó emplaçar-nos a garantir l’ajuda humanitària i trobar solucions polítiques”, en referència a la votació conjunta del PSC, PP, Junts i Vox d'una proposició en suport a Israel que obvia els crims de guerra que s’estan cometent contra el poble palestí

El govern municipal del PSC ha votat avui a favor de la proposició presentada pel PP per donar suport a l’Estat d’Israel en el conflicte amb Palestina, tot obviant els crims de guerra que s’estan produint contra la població civil de la Franja de Gaza amb un milió de persones desplaçades forçosament i més de 1.000 morts només la darrera nit. La regidora de Barcelona en Comú, Jess González, ha recordat que Barcelona sempre ha estat una ciutat de pau i “no es pot posar de perfil ni amb l’atac terrorista de Hamàs ni amb els crims de guerra d’Israel”.

En aquest sentit, González ha volgut destacar que les NNUU i Amnistia Internacional han qualificat la situació a Israel i Palestina d’apartheid i ha manifestat la seva preocupació per que els grups municipals de la dreta neguin aquesta realitat: “és preocupant que després d’un bombardeig on han mort més de 1000 nens, aquí es digui que això no és apartheid, que això no és un crim de guerra”, i ha afegit que des de Barcelona en Comú “reiterem la nostra condemna a tots els atacs terroristes i ara posem l’accent en un alto al foc per aturar el genocidi que s’està donant a Palestina”.

La regidora ha recordat també que Pedro Sánchez ostenta la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea en aquests moments, i que l’Estat espanyol ha de poder dirigir els esforços i recursos europeus a construir d’una solució de Pau justa i duradora, que actuï sobre les causes estructurals del conflicte d’acord amb les resolucions de les Nacions Unides, el Dret Internacional Humanitari i dels Drets Humans. “El que s’està produint és un genocidi i el nostre paper no pot ser només fer-se fotos de la vergonya sinó emplaçar-se a garantir l’ajuda humanitària i trobar solucions polítiques”, ha conclòs González.

BComú ha presentat un prec per condemnar el genocidi a Palestina

Barcelona en Comú ha presentat també un prec al govern municipal per tal de donar suport institucional a la població palestina davant la situació d’extrema gravetat a la Franja de Gaza, tal i com s’ha constatat amb el recent bombardeig de l’Hospital Bautista Arabi. En paraules de González, “totes les institucions començant per l’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat i la Unió Europea ens hem d’interpelar per tal de trobar una solució pacífica que tingui en compte la complexitat del conflicte”. I, per aquest motiu, el grup municipal dels comuns ha demanat que l’Ajuntament condemni la violència i els atacs contra la població civil a Israel i Palestina i faci una crida al compliment de les normes del Dret Internacional Humanitari. A més a més, el prec proposa crear una partida extraordinària d’ajuda humanitària a Palestina i sol·licitar l’alliberament dels ostatges israelians segrestats per Hamàs.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.