BComú demana la protecció dels eixos verds: “Barcelona ha de defensar Consell de Cent i la resta d’urbanisme verd davant els lobbies”

El portaveu del grup municipal, Jordi Martí, ha presentat les iniciatives que portaran a la primera setmana de comissions de la legislatura, centrades en el model econòmic, ambiental i cultural. També proposen un cordó sanitari al partit d’extrema dreta Vox, instant a fer un Pacte com el del Parlament per defensar la Barcelona feminista, antiracista i diversa

Durant els 8 anys de mandat de Barcelona en Comú, l’espai polític ha demostrat tenir un model de ciutat clar i concís i, més important, un projecte que funciona i que és un referent per moltes altres ciutats al món. Des d’aquest convenciment, el grup municipal de Barcelona en Comú portarà a les comissions i plenaris de l’Ajuntament propostes en la línia d’aquest model de ciutat, iniciatives que donin resposta a les necessitats i preocupacions ciutadanes.

En aquest sentit, Jordi Martí ha explicat que “Barcelona en Comú tindrà una actitud propositiva defensant els interessos de la ciutadania a les comissions municipals”,és per això que el grup municipal presentarà “proposicions que puguin ser aprovades pels altres grups progressistes, pensades per tal de posar sobre la taula temes crucials que fan viable un acord d’esquerres a Barcelona”. Proposicions que en aquesta primera setmana estan centrades en el model econòmic, ambiental i cultural de Barcelona i en la protecció de la seva diversitat.

Entre les diferents propostes, destaca la petició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de defensar l’eix verd de Consell de Cent davant una ofensiva judicial que s’ha demostrat mancada de sentit comú, feta contra el consens ciutadà i incoherent amb el context d’emergència climàtica en què vivim. Tal i com ha explicat Jordi Martí, “La sentència de Consell de Cent és absurda: demostra un desconeixement de com funciona l’urbanisme municipal. Si es desfà Consell de Cent s’haurien de desfer totes les pacificacions de Barcelona en època democràtica”. Per tant, Barcelona en Comú demana recórrer la sentència sobre Consell de Cent i, a més a més, defensar altres actuacions com ara les de Via Laietana, Girona, Borrell o Rocafort que es poden trobar en la mateixa situació d’amenaça.

A més dels eixos verds, un altre repte de la ciutat és fer front a la massificació turística. És per això què Barcelona en Comú presentarà a la Comissió d’Economia i Hisenda la necessitat d’un pla estratègic per posar límits al turisme i que es pugui aplicar abans de la propera temporada d’estiu. Segons ha especificat el Portaveu, “hem de construir un model turístic que sigui compatible amb descarbonitzar l’economia, reduir efectes sobre el medi ambient i sigui més inclusiu. El sector turístic genera càrregues ambientals importantíssimes, però també té un impacte social en l’habitatge o la qualitat de les feines. Hem de contenir i racionalitzar la càrrega turística en una ciutat com Barcelona”.

El grup municipal proposa un Pacte municipal front a l’extrema dreta

A més de les propostes esmentades, el grup municipal proposa també un Pacte entre els grups municipals per respondre conjuntament davant la presència de l’extrema dreta al Plenari municipal i defensar així el caràcter feminista, antiracista, acollidor i orgullosament divers de Barcelona, una ciutat referent en el respecte a la democràcia i els Drets Humans.

En paraules del regidor Martí, “demanem una comissió què acoti acoti la relació dels grups democràtics amb la l’ultradreta de Vox.”. L’objectiu és poder presentar aquest pacte en el Plenari d’octubre, seguint així l’exemple del pacte fet al Parlament de Catalunya quan l’extrema dreta va accedir-hi per primer cop al 2021. “Avui Vox té dos regidors, hauríem d’aconseguir que a les properes eleccions no en tingui cap” ha afegit el Portaveu.

En defensa de la Barcelona capital cultural, feminista i verda

Altres iniciatives del grup municipal de Barcelona en Comú tenen com a protagonista el bar musical Milano, un local emblemàtic en l’escena del jazz que veu amenaçada la seva continuïtat. “La Sala Milano ha tingut un protagonisme clau a l’ecosistema musical de la ciutat i l’Ajuntament ha de donar sortida a aquesta activitat” ha dit Martí, que ha afegit: “plantegem al govern continuar amb l’adquisició de baixos de protecció oficial que es poden posar a disposició de projectes com el Milano i la resta d’activitat cultural a la ciutat”.

La planificació dels Punts Lila de cara a la Mercè 2024 o la protecció dels jardins de Can Raventós completen les iniciatives de Barcelona en Comú en aquesta primera setmana de comissions. La cultura, els feminismes i la diversitat o els espais verds de Barcelona són un patrimoni en comú a protegir per les institucions, i és per això que el grup municipal continuarà posant al centre les necessitats i demandes dels veïns, comerciants, entitats i col·lectius que construeixen cada dia Barcelona i que fan d’ella una capital de referència internacional.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.