BComú aconsegueix el compromís del govern municipal per pacificar tots els entorns escolars abans de 2027

La Presidenta del grup municipal, Ada Colau, ha demanat també un servei de psicòleg a cada centre ja que “la situació de l’escola pública a Barcelona és crítica”

La Presidenta del grup municipal de BComú, Ada Colau, ha intervingut avui al Plenari amb una proposició per culminar les polítiques d’incidència en escoles i els seus entorns que es van iniciar durant el mandat previ i que comptaven amb una bona opinió entre les comunitats educatives. Polítiques que responen tant als problemes que l’emergència climàtica està generant a les aules, com als problemes de salut derivats d’aquesta emergència; però també a la necessitat de guanyar en seguretat i en espai públic de qualitat per infants, famílies i pel veïnat dels centres educatius.

En aquest sentit, Colau ha recordat que quan va arribar a l’Alcaldia al 2015, Barcelona en Comú es va trobar “una situació d’abandonament dels centres educatius” i el govern va revertir aquesta situació: “vam posar línies d’innovació, vam posar cuines, vam posar mobiliari, vam iniciar la climatització… Tot el necessari per vetllar pels drets dels nostres infants”. Com bé ha explicat la Presidenta dels comuns, les escoles són “un pilar democràtic de la ciutat, on els infants es converteixen en els ciutadans que construiran la ciutat del futur”. Una ciutat que faci front a l’emergència climàtica o a les problemàtiques de salut mental.

Un servei de psicòleg a tots els centres educatius

A més de la pacificació dels entorns escolars, la intervenció als patis i la climatització de les aules, la proposta de Barcelona en Comú demana implementar un servei de psicòlegs que acompanyi l’alumnat i el professorat. Segons ha explicat Colau, “la situació de l’escola pública a Barcelona és crítica: la crisi post-pandèmia, la salut mental, les xarxes socials, la pornografia… tot això recau a l’escola, i no se li està donant el recolzament necessari”.

La proposició s’ha aprovat amb el vot favorable de 24 regidors del Plenari, una sessió on Colau ha volgut recordar que, tot i que avui l’atenció mediàtica és a la investidura de Feijóo i al Parlament de Catalunya, Barcelona ha de parlar de Barcelona: “avui 4 grups municipals han entrat proposicions sobre l’amnistia, però nosaltres hem volgut recordar que aquest Ple municipal ha d’atendre altres questions igual o més urgents: per això des de Barcelona en Comú hem entrat dues proposicions sobre l’escola pública i sobre l’habitatge, que preocupen a tots els barris i la ciutat de Barcelona”.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.