El portaveu del Grup Municipal de BComú i futur secretari d'Estat de Cultura, Jordi Martí, al seu darrer plenari amb la presidenta, Ada Colau.

Barcelona torna a suspendre relacions amb Israel a proposta de Barcelona en Comú

Ada Colau ha enviat un missatge als palestins que es pregunten si la comunitat internacional els veu: “Sí, des de l’Ajuntament de Barcelona us veiem i no callem”. El text contempla interrompre les relacions amb Israel, comunicar-ho a l’ambaixada i implementar una clàusula per evitar contractes públics amb empreses que vulnerin els Drets Humans a Palestina

Barcelona en Comú ha presentat avui al Plenari una proposició per interrompre relacions institucionals amb el govern d’Israel fins que hi hagi un alto al foc definitiu i es garanteixin el respecte als drets bàsics del poble palestí i el compliment de les resolucions de Nacions Unides. Des que va començar l’ofensiva contra la Franja de Gaza el passat octubre, ja són més de 16.000 les víctimes mortals en un atac que ha estat catalogat com genocidi per diversos organismes internacionals com la Creu Roja, Nacions Unides o Amnistia Internacional.

Tal com ha explicat la presidenta del grup, Ada Colau, “davant d’un genocidi, Barcelona no es pot posar de perfil i ha d’enviar un missatge potent al món: no en el nostre nom, per això suspenem relacions”. El passat febrer, Barcelona va ser pionera en suspendre relacions amb Israel per motivar la comunitat internacional a posicionar-se davant aquest conflicte, tal com es va fer en el seu moment amb la Sudàfrica de l’apartheid. Colau ha volgut enviar així un missatge al poble palestí que es pregunta si la comunitat internacional els veu: “Sí, des de l’Ajuntament de Barcelona us veiem i no callem”.

La proposició, que ha estat aprovada amb els vots favorables d’ERC i PSC, contempla tres accions concretes que el govern municipal de Barcelona haurà de dur a terme: interrompre relacions institucionals amb l’actual govern d’Israel, comunicar formalment la suspensió de les relacions a l’Ambaixada d’Israel i al Govern d’Espanya i implementar una clàusula d’obligació contractual en tots els contractes públics municipals per garantir que cap operador realitza activitats econòmiques que vagin en contra dels Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari a Palestina.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.