Xamfrà pacificat del carrer Aragó, Protegim Escoles (Eixample Respira)
Xamfrà pacificat del carrer Aragó, Protegim Escoles (Eixample Respira)

Barcelona en Comú reclama al PSC respectar el projecte d’ecoxamfrans fruit dels pressupostos participatius a l’Eixample

La portaveu adjunta del grup municipal, Janet Sanz, celebra que es consolidi un dels cinc xamfrans inicials del carrer Aragó, però lamenta «la «passa enrere en els altres quatre planificats», que suposa «un menysteniment a la participació ciutadana i a les entitats que van presentar el projecte guanyador», cas d’Eixample Respira

El nou govern municipal del PSC ha anunciat avui un canvi contundent en la proposta d’ecoxamfrans guanyadora dels pressupostos participatius de l’Eixample, una proposta promoguda per l’entitat Eixample Respira que volia humanitzar les cruïlles del carrer Aragó amb els carrers Entença, Viladomat, Comte d’Urgell, Bruc i Nàpols afegint vegetació, mobiliari urbà i espai de descans i oci per veïns i vianants.

Les obres havien de començar aquest estiu a les cinc cruïlles per un valor de 700.000€ i tenien una previsió de dos mesos d’execució, però ara la nova proposta del PSC redueix les cinc intervencions a només una, en la cruïlla entre el carrer Aragó i el carrer Bruc. Un projecte molt menys ambiciós que l’original, que deixa de costat tant la votació veïnal com el caràcter pioner de Barcelona a l’hora de pacificar l’espai públic. A més, aquesta decisió suposa deixar sense protegir l’entorn de l’Escola Llorers, situada al xamfrà entre els carrers Aragó i Viladomat.

La portaveu adjunta del grup municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha mostrat la seva preocupació no només per les passes enrere que això suposa en la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic, sinó també en les polítiques de participació ciutadana. En aquesta línia, Sanz ha celebrat la consolidació del xamfrà entre els carrers Aragó i Bruc, però lamenta «aquesta passa enrere en els altres xamfrans planificats, què suposa un menysteniment a la participació ciutadana i a les entitats que van presentar el projecte guanyador», cas de l’Eixample Respira, i ha afegit: «No fer aquests projectes és una decisió política ja que, després d’haver estat escollits als pressupostos participatius, havien passat tots els avals tècnics». Un rumb cap a les polítiques del passat que ja es va iniciar amb la desaparició, precisament, de les regidories d’emergència climàtica i de participació ciutadana del cartipàs.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.